PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: POGACSICS KRISZTIÁN, a Kaposvári Rákóczi labdarúgója

„Szakács végzettséggel rendelkezem, amit megcsinálok, az maga a siker”

2022. február 20. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. A február 7-től újrainduló sorozatban ezúttal Pogacsics Krisztián, az NB III, Nyugati csoportjában szereplő Kaposvári Rákóczi FC korábbi NB I-es labdarúgókapusa osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

pogacsics_krisztian_rakoczi.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Hogy egy sikerre éhes, fiatal csapat formálódjon Kaposváron, amelynek tagjai rövid időn belül visszajuttatják oda a Rákóczit, ahová igazából is tartozik. Ami mindebből eddig megvalósult: Úgy gondolom, ennek a tavaszi szezon lesz a visszacsatolása… Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Nincs megszokott menüm a meccsre. (mosolyog) Volt olyan mérkőzésem az NB I-ben, amely előtt rántott velőt ettem – nem is ment rosszul. (kacsint) Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: A párom által készített AKÁRMIT. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Puskás Akadémia II.–Kaposvári Rákóczi FC. (A hazai társulat 2021. november 14-én 3–0-s félidőt követően 4–0-ra nyert az NB III, Nyugati csoport 17. fordulójában lebonyolított összecsapáson. A találkozó egyik érdekessége egyébiránt az volt, hogy még ha csupán egy bajnoki erejéig is, de Pogacsics Krisztián visszatért Felcsútra, ugyanis a korábbi élvonalbeli cerberus 2015 őszétől két szezonon át volt a Puskás Akadémia labdarúgója, s ezen időszak alatt 27 NB I-es, 2 NB II-es és 3 Magyar Kupa-mérkőzésen őrizte a Fejér megyeiek hálóját – a szerző) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Ilyenre nem emlékszem – lekopogom. Étel, amire gondolni sem tudok: Káposztás kocka. Ital, amit sohasem iszom: Paradicsomlé, grapefruitlé. 

pogacsics_krisztian_kaposvar_csakfocihu.jpg

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Feleségemmel és a fiúkkal az udvaron egy szép nyári napon. Az ideális ebéd: Szülővárosomban, Zalában egy jó tál dödölle mellett esetleg megspékelve egy jó kis vadpörkölttel. Az ideális vacsora: Párommal Pécsen, a Széchenyi téren. Az ideális desszert: Nem vagyok édesszájú, de Anyukám és Anyósom házi dolgai jöhetnek. 

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A Nagykanizsa ellen otthon 1–0-ra nyertünk – a harminchatodik születésnapomon meglepetésként meglátogattak a Bátyámék, Milán, Pötyi, Csenge, Kincső és Édesanyám, valamint a meccset is megtekintették. (A találkozóra 2021. október 17-én, az NB III, Nyugati csoport 12. fordulójában került sor, a Rákóczi úgy tartotta otthon a három pontot, hogy Nemanja Nikics a 25. percben vette be a – Kapuskérdések rovatban nemrégiben bemutatkozó Borsi Bence által őrzött – saját hálóját – a szerző) A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Talán a Komárom elleni mérkőzésen jobban kellettem a srácoknak. (kacsint) Legnagyobb siker a konyhában: Szakács végzettséggel rendelkezem, amit megcsinálok, az maga a SIKER. Ha ital, akkor… Sör.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9117685874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása