A sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Koval Viktor, az NB II-ben 38 forduló után 43 ponttal a tabella 12. helyén záró Aqvital FC Csákvár labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.
SIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Biztos bennmaradás, fiatal játékosok beépítése. Ami mindebből megvalósult: Mindkettő. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Táplálék kiegészítők – citrullin-malát, ginseng, banán. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Fehérje, BCAA. Meccs előtt és után is a minőségi főétkezés az alap.
FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: A Kaposvár elleni edzőmeccsen elszakadt a bokaszalagom. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Erre nem válaszolnék. Étel, amire gondolni sem tudok: Gyümölcsleves. Ital, amit sohasem iszom: Tonic.
ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Fahéjas-banános rántotta. Az ideális ebéd: Angus steak édesburgonyával és párolt brokkolival. Az ideális vacsora: Tonhal avokádókrémes toasttal. Az ideális desszert: Görög joghurt mézzel és áfonyával.
KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: Csákvár–Ajka – ekkor véglegesítettük a bennmaradást. (A bajnokság utolsó, 38. fordulójában, idén május 22-én Mim Gergely 13. percben szerzett találatával 1–0-s hazai diadal született, Koval Viktor kispados volt, nem állt be – a szerző) A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Diósgyőr–Csákvár. (2021. december 12-én, az NB II 20. fordulójában úgy nyert 3–2-re a DVTK, hogy a Koval Viktort mindvégig a soraiban tudó látogató az egy meccs erejéig Miskolcra visszatérő és a mérkőzésen duplázó Takács Tamás 44. percben szerzett góljával a szünetben még 1–0-ra vezetett – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Borscs leves. Ha ital, akkor… –