PONYVALEGÉNY

Skálázott kópéság

A néhai áruház reklámarca a Nyugati térre költözött

2022. június 21. - Horváth M. Attila

img_20220618_163640_1.jpgIsmerős arccal találkozhattak az elmúlt hetekben azok, akik gyakran megfordulnak a Nyugati pályaudvar környékén.

img_20220618_163534.jpg„Szívem a vásárlóké!”

A Skála Áruház a múlt letört, koronázott vasfoga, de legtöbbünknek ismerős lehet a szlogen, a tévéből felcsendülő jelmondat. A Fehérvári úti piac szomszédságában ugyanúgy ott tornyosult a monumentálisnak tűnő központ, mint a Nyugati téren, ahová emberek ezrei tértek be, hogy hokedlit, Hodori mintás bögrét vagy hímzett asztalterítőt vegyenek. A Skála Kópé a tavasz beköszöntével ismét feltűnt, s immár vegyül az embertömeggel. A négyes-hatos villamos megállójával szemben trendi klottgatyára vetkőzve nemes egyszerűséggel, nemesített környezetben napozni kezdett – a Nyugati pályaudvaron megforduló turisták nagy örömére. Német- és magyar ajkúak is körbeveszik, nézegetik, fényképezik a néhai reklám- és plüssfigurából feltámasztott kőre tapasztott lelket, elvíve, továbbadva az utókornak a régi idők szellemét – népszerűsítve Kolodko Mihály amilyen egyszerű, annyira nagyszerű miniszobrát.

img_20220618_163550.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8617865491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása