PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: DÉNES MERCÉDESZ, az Érdi Spartacus szabadfogású birkózója

Szabadidejében nem csupán tollaslabdázni és horgászni, hanem sútni és főzni is szeret a „Szpari” kiválósága: „Ugyanaz a célom, mint minden évben, érmet szeretnék nyerni a világbajnokságon”

2022. május 31. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Dénes Mercédesz, az Érdi Spartacus 53 kilogrammos szabadfogású birkózója, aki sportágában az első hölgy, aki világversenyen aranyérmet nyert Magyarország színeiben.

denes_mercedesz_foto_mob_szalmas_peter.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Elég hiperaktív kisgyerek voltam és kellett valami, ami lefoglal. A birkózásban az tetszett meg leginkább, hogy sokat lehet mozogni és hogy milyen ügyesek a birkózók.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor megnyertem az ifi Eb-t.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Több ilyen birkózó is van, egészen fiatal korom óta Buvaisar Saitiev volt a példaképem, mert akkora technikai tárháza van, mint szerintem senki másnak a világon. Női vonalon pedig Saori Yoshida szintén háromszoros olimpiai bajnokot tudom mondani, akinek volt egy négyéves periódusa, amikor még pontot sem tudtak rajta csinálni.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Sastin Mariannával és a férjével, Wöller Ákossal sok időt töltöttünk együtt a felnőtt válogatottban és azóta is úgy érzem, hogy bármiben számíthatok rájuk.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Bár a budapesti Európa-bajnokság nem úgy sikerült, ahogy terveztem, mégis nagyon jó érzés itthon szőnyegre lépni egy ilyen szintű versenyen.

denesmercedesz_foto_bumm_sk.jpg

denes_mercedes_portre.gifCélkitűzés a jelenlegi évadra: Ugyanaz, mint minden évben, érmet szeretnék nyerni a világbajnokságon.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Jelen pillanatban nehéz lenne megmondani, hogy milyen irányba fog terelődni a sportkarrierem, de mindig is nagy álmom volt, hogy kijussak az olimpiára.

Amelyik sportot még kedvelem: Szeretek tollaslabdázni, horgászni, túrázni és jógázni is.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Nagyon sokat sütök és főzök, általában ezzel kapcsolom ki az agyam és rendkívül frusztrál, ha nem tudok valamiért tenni-venni a konyhában.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2117845355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása