PONYVALEGÉNY

Nem vacak szálló: jöjjön csak, kedves vendég!

25%-kal több lehet az ágazat bevétele idén, mint a tavalyi évben volt

2022. május 26. - Horváth M. Attila

grandhotelsavoy.jpgAlighanem rekordbevételt könyvelhetnek el 2022-ben a magyarországi szállodák – derült ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ eddig feldolgozott adataiból és előrejelzéséből, ami még valószínűleg így is elmarad a három esztendővel ezelőtti rekordév eredményeitől.

Gurulós bőrönd, sportos öltözet, kimért tekintet. A főváros kisebb-nagyobb, impozáns és kevésbé impozáns hotelei nem győzik fogadni a Sárbogárdról, Kehidakustányból vagy éppen Berlinből érkező vendégeket, akik már a húsvéti ünnepekkor is jó szolgálatot tettek az iparnak, lévén a budapesti szállók többsége közel teltházzal üzemelt. Áremelkedés ide, dráguló taxizás oda, az ágazat működésére rálátó forrásunk szerint szép időszak előtt állnak, ugyanis a pokolba parancsolt pandémia a nyarat idéző tavaszvég homályába vész, így nincs akadálya annak, hogy a különösen az elmúlt két hónapban tapasztalt pozitív tendencia továbbra is megmaradjon. A pünkösdi háromnapos hosszú hétvége – június 4-től 6-ig – szintén jó forgalommal kecsegtet, ami megágyaz annak, hogy a 2022-es esztendő, ha a valódi áttörést nem is, de a régen várt stabilitást elhozza az ágazat szereplőinek életébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2317841489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása