PONYVALEGÉNY

KAPUSKÉRDÉSEK. Aki válaszol: Bernáth Milán (Gyirmót)

„Tizenhat éves korom óta, ha nem is állandóan, de immáron sok alkalommal edzhettem a Gyirmót felnőtt együttesével”

2022. május 14. - Horváth M. Attila

kapuskerdesek_alap.jpgA legtöbben azt mondják rájuk, flúgosak, ám szerintünk a mindenkori csapat legfontosabb tagjai a kapusok. Ismét rendszeresen jelentkező sorozatunkban női- és férfivonalon is igyekszünk bemutatni, közelebb hozni őket olvasóinkhoz. Nem húzzuk az időt – elég, ha a cerberusok teszik ezt a 80. percben, együttesük vezetése esetén –, átadjuk a szót Bernáth Milánnak, aki az NB II-ben szereplő Gyirmót SE Győr U19-es csapatának kapusa.

bernath_milan_gyirmot.jpgPÁLYAÍV Amiért kapus lettem: Sosem szerettem futni, mindig hamar fáradó típus voltam, így számomra nem volt kérdés, hogy a kapuban szeretnék helyet foglalni a labdarúgásban. • Amit szeretnék elérni öt éven belül: Öt év nagyon sok idő, de mindenféleképpen szeretnék a felnőttek között NB III-as vagy NB II-es szinten védeni, vagy amennyiben ez nem sikerül, akkor külföldön szeretném megtalálni a számításaimat. • Babonám: Egyáltalán nincs semmilyen babonám, személy szerint nem igazán hiszek semmi ilyenben. 

KEDVENC……magyar csapatom: Nem igazán nézek magyar focit, de a Paks meccseit néha-néha megtekintem, mert szimpatikus a játékuk. • …külföldi csapatom: Kisgyerekkorom óta Real Madrid-szurkoló vagyok a család nagy szomorúságára, mivel nálunk mindenki a rivális Barcelonának drukkol. • …magyar mezőnyjátékosom: Nekem az elmúlt években Bognár István lett a kedvencem a magyarok közül. Hihetetlen technikás középpályás, élmény nézni, ahogy szervezi a játékot. • …külföldi mezőnyjátékosom: – • …magyar kapusom: Kétségkívül Király Gábor, akire maximálisan felnézek a magyar kapusok közül, a 2016-os Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével sikerült végleg belopnia magát a szívembe. • …külföldi kapusom: Ha már a Real Madridhoz húz a szívem, akkor nem lehet kérdés, hogy számomra Iker Casillas a favorit a külföldi kapusok közül. 

bernath_milan_gyirmot_portre.jpgLEG……nagyobb futballélményem: Amikor még Székesfehérváron, a Főnix-Gold FC-ben játszottam, akkor megnyertünk egy nemzetközi tornát Ausztriában. Egyelőre ez számomra a legnagyobb élmény, de remélem, hogy hamarosan lesz más is. • …szebb gól, amit valaha láttam: Kétségkívül Cristiano Ronaldo ollózós gólja a Juventus ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, 2018-ban. • …nagyobb siker, amit elértem a futballban: Tizenhat éves korom óta, ha nem is állandóan, de immáron sok alkalommal edzhettem a Gyirmót felnőtt együttesével. • …nagyobb hiba, amit a pályán elkövettem: Mivel én is emberből vagyok, így a hibázás velem jár. Volt sok hibám, de olyanra, ami különösen kiemelendő, nem emlékszem. • …jobb labdarúgó, aki ellen pályára léptem: Az évek alatt rengeteg nagyszerű játékos ellen volt szerencsém pályára lépni a különböző korosztályokban, de akik kiemelkedően kellemetlen ellenfelek voltak, az Leidl Ákos a Veszprém csapatából, illetve Lacza Alex a Győri ETO-ból. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán: Talán az, hogy amikor a csapat kezdi elveszíteni a reményt, én akkor is próbálom őket bíztatni, támogatni egy-egy jó szóval. • …negatívabb tulajdonságom a pályán: Ha becsúszik egy gól meccs közben, akkor hamar felmegy a pumpa nálam és ez gondot okoz a további koncentrációban. Minden gól fáj, amit kapok és van, hogy több tíz percre elkezdem magamat emészteni egy-egy kapott találat miatt. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán kívül: Úgy gondolom, hogy elég gyorsan sikerül megtalálnom másokkal a közös hangot. • …negatívabb tulajdonságom a pályán kívül: Nem nagyon szeretem, ha viccelődnek velem, mert könnyedén magamra veszem a dolgokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1617831067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása