PONYVALEGÉNY

Két bajnoki, három gól: ismét a régi Koziorowski Richárd

A Gödöllői SK bordasérülése után visszatérő támadója a Gyömrő elleni duplája után a Budakalász hálójába is betalált

2022. május 02. - Horváth M. Attila

koziorowskirichard.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto_1.pngBUDAKALÁSZI MSE–GÖDÖLLŐI SK 0–3 » A kellemetlen bordasérülése után visszatérő Koziorowski Richárd egyre jobb formába lendül, amit a Gyömrő után ezúttal a Budakalász bánhatott.

Az ász visszakerült a pakliba. Koziorowski Richárd több mint két hónappal ezelőtt, a Lipők András edzette Biatorbágy otthonában egygólos hátrányból Reznek Donát duplájával megfordított és 2–1-re megnyert bajnoki 82. percében lejött, legközelebb pedig csak április 23-án, az UFC Gyömrő elleni hazai találkozón stílszerűen csereként, az 54. minutumban, 2–1-es állásnál vetette be edzője, a korábbi NB I-es támadó, Győri Zoltán. A sérülése után önmagát egyre jobban utolérő támadó nem is teketóriázott sokat, Nagy Barnabás találata után, tizenhét pályán töltött percet követően megszerezte évadbeli ötödik, majd a 90. minutumban hatodik, csapata ötödik találatát, végképp lezárva az összecsapást (5–1). Az elmúlt hétvégén már kezdőként futott ki a gyepre, és bár Miknyóczki Balázs, valamint Barabás Ádám eredményessége okán a Gödöllői SK egyórányi játék után elrendezte az összecsapást, a 66. percben Koziorowski Richárd alakította ki a végeredményt (0–3). Egy csatárt mindig a góljai minősítik, márpedig az előző két bajnokin 119 játékperc alatt háromszor ünnepelhetett a GSK „Kozija”, ami azt jelenti, hogy átlagban negyven minutumra volt szüksége egy találathoz, ami több mint sokat ígérő a pontvadászat véghajrája előtt.  

godolloisk_1.jpgTökéletes másolat Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de a Pest megyei I. osztályban bajnoki címre törő két társulat, a jelenlegi éllovas és a második helyezett Dunaharaszti MTK az elmúlt három hétvégén mindannyiszor lekopírozta a vetélytárs végeredményét. Miközben a 24. fordulóban Nagykátán nyert 1–0-ra a DMTK, addig a Gödöllő Taksonyban szerzett három pontot (1–0). Egy játéknappal később a mostani ezüstérmes 5–1-re verte a Veresegyház VSK-t, míg a Gödöllői SK ugyanennyire múlta felül a Molnár Tamás trenírozta UFC Gyömrőt. A múlt hétvégi, 26. körben pedig ugyebár a DMTK vendégként 3–0-s csapást mért a Csomád-Kisnémedire, miközben a Gödöllő hasonló differenciával aratott sikert Budakalászon. Ha a bajnokság hátralévő részében továbbra is egymást kopírozó eredmények születnek – az utolsó fordulóban egymás ellen csatázik a két gigász, az ősszel 1–1-re végeztek egymással a felek –, az pontazonosság ide, pontazonosság oda, a több győzelem (19 kontra 17) egyértelműen a Gödöllőnek kedvez a végelszámolásnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr817822387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása