PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: ILLÉS HENRIETTA, a III. Kerületi TVE vízilabdázója

„Rengeteg fiatallal vagyunk tele, építkezünk folyamatosan”

2022. április 26. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Illés Henrietta, a női OB I-ben szereplő III. Kerületi TVE egyszeres bajnoki aranyérmes korábbi utánpótlás-válogatott vízilabdázója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

illes_henrietta_portre_1.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Ezt két részre tudnám bontani. Az OB I-ben játékosként szerepelve azt terveztük a csapatommal, hogy megszerezzük a hetedik helyet, ugyanis rengeteg fiatallal vagyunk tele, építkezünk folyamatosan. A másik része: edzőként én viszem az ifi és a serdülő együttest, a célunk az ötödik-hatodik pozíció. Ami mindebből eddig megvalósult: Sajnos a felnőttel a nyolcadik helyen zártuk a bajnokságot, az ifivel még küzdünk a play off-ban az ötödik-hatodik helyezésért. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Egy kis csokit vagy L-carnitine shot-ot szoktam bedobni. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Semmit, annyira kimerítőek a meccsek, hogy nem vagyok éhes. 

illes_henrietta_akcio.jpgFEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: 2022. február 12., a Dunaújváros elleni mérkőzés Dunaújvárosban. Ha lehetne, erre nem emlékeznék. (Az alapszakasz 13. fordulójában a házigazda 15–2-re győzte le a fővárosiakat az egyaránt triplázó Garda Krisztina és Gurisatti Gréta vezérletével – a szerző) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Ugyanez az összecsapás volt, borzalmas emlék. Étel, amire gondolni sem tudok: Kelbimbó. Ital, amit sohasem iszom: Sprite. 

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Sült virsli, sült bacon, paprika, paradicsom, kávé. Az ideális ebéd: Pesztós tészta. Az ideális vacsora: Rántotta paradicsommal, paprikával. Az ideális desszert: Brownie. 

illes_henrietta.jpgKOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: 2022. április 6., a Szeged ellen aratott győzelmünk itthon. (A III. Kerületi TVE a 7. helyért vívott párharc második mérkőzésén a fővárosban úgy nyert 12–5-re, hogy az óbudaiak az első, a második és a negyedik negyedben is felülmúlták riválisukat, a Csongrád-Csanád megyei alakulat csupán a harmadik etapban tudott lépést tartani a vendéglátóval, akkor is csupán 1–1-re volt képes – a szerző) A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Ugyanez a mérkőzés volt a legjobb meccsem is, három gólt lőttem és az egész csapat fantasztikusan játszott. Legnagyobb siker a konyhában: A töltött padlizsánom volt az egyik legnagyobb siker. Ha ital, akkor… Csakis gin tonic.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9517816725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása