PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: NAGY PANNA, a Nyíregyháza Spartacus labdarúgója

„Csatárként nekem a legnehezebb mérkőzések azok lehetnek, amikor sok helyzetünk van, de mégis apró dolgokon múlik csak a gólszerzés”

2022. április 25. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Nagy Panna, a női NB II, Keleti csoportjába besorolt, a 26. forduló után 34 ponttal a tabella 5. helyén állomásozó Nyíregyháza Spartacus FC labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

nagy_panna_nyiregyhaza.jpg

SIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Fontosnak tartjuk a folyamatos fejlődést, ezért a technikai és taktikai képességek fejlesztése mellett a csapatjáték kialakítása az első cél. Elengedhetetlen továbbá, hogy önálló gondolatok jelenjenek meg a játékunkban. Ami mindebből eddig megvalósult: Több olyan mérkőzés is volt már eddig a bajnokságban, amikor tudtuk teljesíteni a szakmai stáb kéréseit. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Banán, kávé vagy müzli szelet. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Banán vagy müzli és sok-sok víz. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Volt egy-két olyan mérkőzés, amikor nem volt elég önbizalmunk, nem játszottunk elég bátran és hatékonyan. Ebben sokat kell még fejlődnünk, személy szerint nekem is. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Csatárként nekem a legnehezebb mérkőzések azok lehetnek, amikor sok helyzetünk van, de mégis apró dolgokon múlik csak a gólszerzés. A szezonban eddig volt már ehhez hasonló, ilyenkor mentálisan erősnek kell lenni, pozitívan kell gondolkodni és a társaim támogatása is sokat tud segíteni. Étel, amire gondolni sem tudok: Pacal. Igaz, sosem ettem, de nem jön be. (nevet) Ital, amit sohasem iszom: Energiaital. 

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Barátokkal reggeli a Dózsában – ez egy nyíregyházi delikátesz –, ami általában szendvics és kávé. Ha egyedül reggelizem otthon, akkor mindig a tojás a befutó. (mosolyog) Az ideális ebéd: Próbálok változatosan étkezni, nap közben a könnyedebb ételeket preferálom, hogy edzésre ne nehezítsenek el. Általában ez húst és zöldségeket jelent. Az ideális vacsora: Edzés után szeretem, ha tele a hasam, így a szokásos hús, zöldség kombóhoz édesburgonyát, tésztát vagy rizst választok. Az ideális desszert: A Rami féle Gladiator Life-os mentes sütiknek mindig jut hely. (nevet) 

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal:A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: A hazai Újpest elleni mérkőzést emelném ki. (2022. március 20-án a bajnokság 16. fordulójában 1–0-s félidőz követően úgy nyert 4–2-re a házigazda, hogy a találkozó 22. percében a pontvadászat során már 43 találatnál járó Nagy Panna 11-esből vette be a Kapuskérdések rovatban korábban bemutatkozó Pap Petra hálóját – a szerző) Meg tudtuk mutatni, hogy nagyszerű dolgokra vagyunk képesek és minden csapattag hozzátette a győzelemhez, amit tudott. Ez egy olyan mérkőzés, amire sokáig emlékezni fogok. A meccs előtti izgalom és a szurkolóink biztatása miatt extra erőt kaptunk. Izgalmas összecsapás volt, motiváló számomra, ha rágondolok. Ez a futball. (mosolyog) Legnagyobb siker a konyhában: Olyan ételt készíteni, ami egyszerre finom és egészséges. Ha ital, akkor… Általában víz. Alkoholt csak alkalmanként fogyasztok – társaságban például pezsgőt vagy pálinkát.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8017816643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása