PONYVALEGÉNY

A vecsési Fekete Róbert remek sorozata: öt bajnoki, tíz találat

A Pest megyei I. osztályú VFC télen szerződtetett 38 esztendős sportembere fiatalokat megszégyenítő hatékonysággal futballozik

2022. április 22. - Horváth M. Attila

feketerobert.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngVECSÉS » Fekete-napok, de csak az ellenfeleknek. Fekete Róbert másfél évtizede már volt az akkoriban még az NB II-ben szereplő VFC labdarúgója, ám a rutinos sportember a téli átigazolási szezonban visszatért korábbi sikerei színhelyére – mi több, eredményesebb, mint valaha.

Kétségtelen, a futsalos „múlt” sok előnnyel jár nagypályán is, ahol nem kispályásként találja fel magát az ember, kiváltképp, ha Fekete Róbertnek hívják az illetőt. Vincze Gábor, a Vecsés trénere ászt húzott a pakliból, amikor az egyesület szerződtette a tapasztalt futballistát, aki eddig tizenegy találatig jutott, mi több, a legutóbbi öt forduló mindegyikén gólt szerzett, összesen tízszer elszomorítva a kapusokat. A sorozat a Biatorbágy elleni hazai bajnokival kezdődött, március 19-én azonban hiába talált kétszer is Lipők Benjamin hálójába, a Viadukt elvitte a három pontot (2–3). Csakúgy, mint a következő körben a Vecsés Gödöllőről – Fekete Róbert duplájával (1–2). A Maglód elleni otthoni meccsen szintén kétszer villant meg a kapu előtt (4–0), és bár közel két hete Felsőpakonyban „csak” egyszer ünnepelhetett, a Vincze-gárda így is 4–1-es diadalt aratott. A legutóbbi, 24. játéknapon a VFC a Hollik András edzette Dunavarsányt látta vendégül és a két brigád nyolc gólt hozó parádés mérkőzést vívott egymással – a vecsésiek mintha teniszpályára invitálták volna a riválist, 6–2-re múlták felül az ennél lényegesen acélosabb látogatót úgy, hogy Fekete Róbert 36 minutum alatt, a 23. és az 59. perc között triplázni tudott. Nyolc tavaszi összecsapáson tizenegy találat – erre mondják, hogy a szerződtetése az igazi telitalálat. Elvégre adott a példa: Feketével is lehet színesen futballozni. 

vecsesifc.pngA Tököl következik A Pest megyei I. osztály 25. fordulójában, április 23-án, szombaton 16 óra 30-kor a 42 ponttal 3. helyezett Vecsési FC a 34 egységgel a 9. pozíciót elfoglaló Tökölt fogadja. Az ősszel hiába vezetett a szünetben még 2–1-re Vincze Gábor alakulata, a másik korábbi NB I-es labdarúgó, Mészáros Attila trenírozta házigazda jó hajrájának, no meg Sipos Roland duplájának köszönhetően 4–2-re verte a VFC-t. Szombaton azonban akár Koman Konstantin, akár a tavaly októberben a lécek között álló Szabó Zsombor védi a tököliek hálóját, két okból is fel lesz adva a lecke számukra. Egyrészt a vecsésieket fűti a visszavágás vágya, másrészt az ősszel még nem kellett figyelniük Fekete Róbertre – ezúttal viszont már igen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9917814437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása