PONYVALEGÉNY

Tápiószele: bajnoki gól 540 perc után

A korábbi „megye-kettes” sikercsapat manapság már csak árnyéka önmagának és szinte biztosra vehető a szezon végén a kiesése

2022. április 20. - Horváth M. Attila

p4170094.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngTÁPIÓSZELE » Ha egy futballcsapat az összes bajnoki mérkőzésének felén nem szerez gólt, menthetetlen. Így van ez a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában szereplő helyi alakulattal is, amely az eddig eltelt 24 fordulóban összesen 15 olyan bajnokit produkált, amely során nem talált a hálóba.

Egyenes út vezet a megyei harmadosztályig. Jóllehet, matematikailag még nem esett ki, de gyakorlatilag csak a csoda segíthet a Tápiószelén, amely nem is olyan rég Fehér Szilárd vezetésével még némi túlzással a bajnoki címért küzdött. Aztán történt valami, mert történnie kellett. Elvégre hiába futballoznak ugyanúgy a gárdában a Seres-testvérek, Béla és Eduárd vagy éppen hiába tért vissza egy szezon után Kiss Ádám, hárman nem képesek arra, hogy a társulatot a hátukon vigyék. A 24. fordulót megelőző öt összecsapás során egyszer sem sikerült a rivális kapujába juttatni a labdát, sorrendben a Bugyi (0–5), az Ecser (0–5), a Péteri (0–5), az Örkény (0–11) és a Százhalombatta (0–3) is gond nélkül múlta felül a hol Gyimesi Richárddal, hol Baráth Bencével a kapujában – utóbbi nem keverendő össze az NB II-es Tiszakécske hasonló nevű cerberusával – felálló tápiószeleieket. Március 5-én a Halásztelek ellen a 81. percben a rutinos, sok nagy csatát megélt ex-budafoki és volt pesterzsébeti támadó, az Örkényben és Bugyin is megforduló Szabó Gábor vette be a szintén tapasztalt Gál Tamás kapuját 11-esből, azt követően pedig a fentebb már említett Seres Eduárd talált be, ugyancsak a 81. minutumban – csak éppen hat meccsel később, a tápiószentmártoni Aranyszarvas SE otthonában, 6–0-nál… 540 perc szerzett gól nélkül. Alapvetően nem volna nehéz a hátralévő hat játéknapon az 5 egységgel 15. helyezett szeleiek sorsolása, csak hát a 14. pozíciót elfoglaló Ráckevének 18 pontja van úgy, hogy egyrészt az utolsó fordulóban Ráckeve–Tápiószele összecsapást rendeznek, másrészt a közvetlen vetélytárs egy bajnokival kevesebbet játszott. Lehetetlen küldetés – a Tápiószelei SE labdarúgóin a sor, hogy bizonyítsák az ellenkezőjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6317812825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása