PONYVALEGÉNY

Bírják a tempót: a Magyar Kupa elődöntőjébe kerülő négy csapat közül csak az NB II-es Budafok nyert, a három élvonalbeli gárda kikapott a hétvégi bajnokin

Április elején a legjobb négy között Budafok–Vasas és Zalaegerszeg–Puskás Akadémia találkozóra kerül sor

2023. március 05. - Horváth M. Attila

p3290134.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | FELCSÚT | ZALAEGERSZEG | Bármennyire is hihetetlen, de a hét közepén a Magyar Kupa legjobb négy közé jutó csapatok közül csupán az NB II-es Budafoki MTE nyert az MK-játéknapot követő bajnoki fordulóban. 

p3070474.JPGNincs gond az erőnléttel. Mátyus János alaposan megdolgoztatja a labdarúgóit a hétköznapokban, akik vevők a szakember módszereire, elvégre a hét közepén a Promontor utcában általános meglepetésre az NB I-es élcsapatnak számító Kisvárda elhasalt (2–0), így az MK elődöntőjébe került a második ligás társulat, amelyre az NB II 26. fordulójában, ugyancsak hazai pályán a Dorog várt. Nos, a hét közepén is nyerő emberré előlépő Beke Péter vasárnap délután is megvillant, a 7. percben elért találata fontos három pontot ért a BMTE-nek (1–0). 

A Magyar Kupában meglepetésre Pakson 3–2-es diadalt arató és az elődöntőben éppen a Budafokkal összesorsolt NB I-es sereghajtó Vasas a bajnokságban továbbra sem tudja átlépni a saját árnyékát: Kondás Elemér legénysége szombat este a 22. forduló keretében a MOL Fehérvár otthonában szenvedett 2–1-es vereséget. A két másik elődöntős közül a Mezőkövesden 4–1-es sikert elérő Zalaegerszeg ugyancsak a hétvége első napján Pakson kapott ki 3–1-re, míg MK-beli vetélytársa, a hét közepén Debrecenben 3–1-re nyerő Puskás Akadémia ugyanilyen különbségű kudarcba futott bele Kispesten, a Bozsik Arénában.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9818064784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása