PONYVALEGÉNY

A kosárlabdázó Toman Dóra, aki 15 évesen 14 ponttal debütált a női élvonalban: „Bizonyítani akartam magamnak és az edzőimnek is”

A Ludovika-FCSM Csata reménysége az NKA Universitas PEAC elleni negyeddöntőben játszott ellenállhatatlanul

2022. április 02. - Horváth M. Attila

tomandora_szilagyidenesfoto.jpegÉrdemes lesz figyelni rá. Az ifjú hölgyre, aki egy hete tizenöt esztendősen meghódította a Ludovika Aréna közönségét, miután „beugróként”, meccsel a lábában és a kezében az NKA Universitas PEAC elleni, a negyeddöntő második mérkőzésén 14 pontig jutott a női kosárlabdázók élvonalának rájátszásában.

Szerettük Iványi Dalmát, a megbízhatóság mintaképét, akinél rendre jó helyen volt a labda. Imádtuk Károlyi Andreát az élményszámba menő hárompontosaiért és odáig voltunk Balogh „Bubu” csupa szív játékáért. A múlt nagyjai talán a jövő óriását figyelhették egy hete az Orczy-park szomszédságában, a Ludovika Arénában, ahol a negyeddöntő második találkozóján bizonyos Toman Dóra eddigi pályafutása legfontosabb, egyben legnehezebb, mégis legkönnyebb mérkőzését vívta, akinek nem volt veszítenivalója. Vagy mégis? 

tomandori.jpgTalán az igaz, hogy a legfontosabb meccsemen vagyok túl, hiszen kisgyerekkorom óta, amióta kosarazom, nagy álmom, hogy a felnőtt élvonalban játszhassak – fogalmazta meg érzéseit honlapunk érdeklődésére TOMAN DÓRA, a Csata kiválósága, aki a kadétok, a juniorok és az NB I/B Piros csoportjában szereplő fővárosi társulatnak is fontos, meghatározó tagja. – Ezért azt gondolom, hogy ez egy nagy mérföldkő a pályafutásom során. Másrészről valóban sok vesztenivalóm nem volt, de nem mondanám a legkönnyebbnek, mert nyilván bizonyítani akartam magamnak és az edzőimnek is. 

Tursics Krisztiánnak is, aki egy hete roppant nehéz helyzetbe került, miután az amúgy sem túl bőséges választékú keretből hárman is kiestek, így a hölgyélvonal egyik legtehetségesebb szakvezetője meghúzta a váratlant és a stáb kikérte Toman Dóra játékengedélyét is, aki cseppet sem megilletődötten lépett pályára. 

Igazából azokat az instrukciókat kaptam, amiket a többiek is, hogy bátran, pontosan végezzem a feladatokat – hangsúlyozta az U16-os válogatott kitűnősége, TOMAN DÓRA, aki maradéktalanul megfelelt a követelményeknek, hiszen 14 pontja mellett hat lepattanót szerzett és kiosztott két asszisztot is. 

A mélyvízbe dobott kosárlabdázó hosszabb távon is meghatározó tagja lehet az A-csoportos együttesnek, már csak azért is, mert nem szállt el a debütálásként nyújtott produkciójától, mi több, a helyén kezelve, mégis önkritikusan értékelte a vele történteket. 

Nyilván elégedetlen én sem lehetek. Úgy gondolom, tényleg nem mindennapi, ahogy ez sikerült, de emellett azt is tudom, hogy hibák mindig vannak, amiket javítani lehet és kell is. A jövőben ez is a célom, hogy minél jobb legyek és kevesebb hibával játszhassak majd. 

A Ludovika-FCSM Csata egyébként 2–0-ra elveszítette a pécsiek elleni negyeddöntős párharcot, mégis nyert. Nem a zöldasztalnál, ilyen-olyan indokból benyújtott hangzatos óvás után, hanem az Arénában üzemelő ékszerboltban, ahol csiszolatlan gyémántra leltek. 

csata.jpgElsőre Vasas-siker Szombat este újra fellépése volt a Ludovika-FCSM Csatának, hiszen a 7-8. helyért vívandó párharc első meccsén a Vasas Akadémia érkezett a józsefvárosi katlanba. Az első negyed végén hiába vezetett már tíz egységgel a Toman Dórát ezúttal nélkülöző házigazda, a látogató fokozatosan lépett meg a Csatától, mi több, a második, a harmadik és a negyedik negyed is a vendégeké volt. A 85–100-as végeredményt hozó összecsapás csemege a szurkolóknak, ellenben infarktus-közeli állapot a szakvezetőknek. Tursics Krisztián együttesében található a mezőny legjobb dobója a 24 pontig jutó Horváth Bernadett személyében, rajta kívül hazai oldalon Lelik Réka 18, míg Zele Dorina 11 egységig jutott. Könnyen lehet, hogy a Milos Pavlovics edzette, rendkívül jó dobószázalékot mutató, 1–0-s előnyben lévő Vasas Akadémia április 6-án, szerdán lezárja az egyik fél második győzelméig tartó párharcot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr817796209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása