PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: BALOGH ANNA, szenior úszó, a KÓPÉ Úszó és Vízilabda Klub versenyzője

„Covid, ételmérgezés és négy edzés után négy ezüstérmet nyertem a februári rövidpályás OB-n, remek időkkel”

2022. március 24. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Balogh Anna, többszörös magyar bajnok szenior úszó, a Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt által 2005-ben alapított KÓPÉ Úszó és Vízilabda Klub versenyzője.

balogh_anna.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Felnőttként, 37 évesen kezdtem el a versenyszerű sportolást, bár gyerekkoromtól kedvtelésből, napi szinten úsztam. Mindig is nagyon könnyedén ment, alkatilag erre a sportágra vagyok alkalmas. Szeretem a vizet, az edzéseket, a versenyzést.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: 2017-ben Budapesten úszhattam a masters világbajnokságon, a családom, a barátaim előtt. Ezenkívül minden sikeres verseny, egyéni csúcs hatalmas élmény.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Az úszók közül mindig csodáltam Egerszegi Krisztina és Alexander Popov stílusát. A maiak közül leginkább az ausztrál Emma McKeon pályafutását követem, de rögtön kiszúrok olyan fiatal tehetségeket is, mint a kanadai Summer McIntosh. Fontos, hogy az eredmények mellett szép stílusban is ússzon valaki.

balogh_anna_2.jpgAkivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Szakmailag az edzőmmel, Alexander Danylovich-csal. A szenior úszóversenyzők közül sok barátom, ismerősöm van, Magyarországon és külföldön is.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Covid, ételmérgezés és négy edzés után négy ezüstérmet nyertem a februári rövidpályás OB-n, remek időkkel.

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Indulok az augusztus végi római masters Európa-bajnokságon, ahol szeretnék minél jobban szerepelni. Nyolc számban van szintidőm, de csak a kedvenceimben (háton, gyorson) megyek. Egyébként ilyen járványos és háborús időkben nem szeretek túlzottan előretervezni, a cél mindig a következő felkészülési verseny, de leginkább a másnapi edzés jó teljesítése.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Egy szenior úszó pályafutása nagyon hosszú. 42 évesen még a fiatalabbak között vagyok. Sok érmet szeretnék nyerni a magyar és külföldi versenyeken, eljutni minél több világversenyre és a lehető legszebb technikával úszni.

Amelyik sportot még kedvelem: Csak az úszás! A viccet félretéve: nagyra becsülöm, ha valaki az alapsportágakban (úszás, atlétika, foci stb.) kiemelkedőt tud alkotni, mert ezekben különösen nehéz, nagy a mezőny.

Amit eddig még nem tudtak rólam: A sport mellett szakfordítóként dolgozom.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2017789026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása