PONYVALEGÉNY

Négyes után ötösbe kapcsolt: a dabasi Rutterschmid Robin fantasztikus formában

A Szigethalom és a Tápiószecső ellen is remeklő támadó: „Remélem, ezt a formát én is és a csapat is továbbvisszük, mert szerintem sokkal több van bennünk a tizenkettedik helynél”

2022. március 13. - Horváth M. Attila

rutterschmidrobin.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngDABAS II.–TÁPIÓSZECSŐ 7–1 » Már az első tíz percben eldőlt a Pest megyei II. osztály, Déli csoport 19. fordulójának szombati találkozója, hiszen az Iszák Gábor–Kemenes György trénerpáros legénysége ekkor már kétgólos előnyben futballozhatott Rutterschmid Robin és Duhaj Ádám találatának köszönhetően Tóth Imre gárdájával szemben.

A négyes-hatos után az ötös-hetes vonalára tért át a Dabas II. nem átizzadt ingben heringszerűen a cekkereikbe kapaszkodó utasokkal, hanem szerzett gólokkal tömött „autóbusza”, amelyet Rutterschmid Robin vezetett. Megmagyarázzuk: egy hete a társulat a télen igazolt Potemkin Károlyt és Móra Krisztiánt, valamint a pályafutását szüneteltető, de ismét szerelést öltő egykori szigetszentmiklósi, soroksári, diósdi és taksonyi labdarúgót, Kozma Istvánt is a soraiban tudó Szigethalom otthonában úgy nyert 6–2-re, hogy Rutterschmid Robin négy találatig jutott. Március második szombatján pedig hazai környezetben úgy verte 7–1-re az eddig kiegyensúlyozott produkciót nyújtó, egykor szebb napokat – és NB III-as szintet – látott Tápiószecsőt, hogy írásunk főszereplője mesterötöst szerzett. 

rutterschmidrobin_nyilatkozat.jpgÖsszejött szerencsére egy nagy különbségű győzelem, ez már nagyon kellett a csapatnak, hiszen nem úgy alakult az első néhány forduló, ahogy szerettük volna – válaszolta honlapunk érdeklődésére a karrierjét fővárosi egyesületekben kezdő, az FTC-t, az UTE-t és a BKV Előrét is megjáró 22 esztendős RUTTERSCHMID ROBIN, aki idén télen tért vissza Örkényből Dabasra. – Szerencsére, ahogy a gárdának sikerült kijönnie a gödörből, úgy nekem is, már a múlt héten is sikerült négy gólt rúgnom, most pedig ötöt. Nem nagyon emlékszem olyanra, hogy ennyire minden összejött volna bármikor is, remélem ezt a formát én is és a csapat is továbbvisszük, mert szerintem sokkal több van bennünk a tizenkettedik helynél. 

Egy hete 31 perc alatt vágott négyet a Szigethalomnak – az 55. és a 86. minutum között –, míg legutóbb 71 perc alatt jutott ötig – a 7. és a 78. minutum között –, így magától értetődő lenne, hogy a következő hétvégén megcélozza a mesterhatost, de a megvalósítás két ok miatt sem feltétlenül egyezhet a valósággal. Egyfelől a Dabas II. soron lévő vetélytársának kapuját kiváló cerberus védi Csik Tibor személyében, másfelől Rácz László, az Alsónémedi trénere jól ismerheti Rutterschmid Robint, hiszen a rutinos szakember igencsak képben van a BKV Előre utánpótlásával kapcsolatban. Ami viszont biztos: az Alsónémedi–Dabas II. bajnokira a Pest megyei II. osztály, Déli csoport 20. fordulójában március 20-án, vasárnap 15 órai kezdettel kerül sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr517779716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása