PONYVALEGÉNY

FC Ajka: Csizmadia Zoltán remek formában

A Százhalombatta és az Érd korábbi középpályása az NB II-ben szereplő csapata legutóbbi három bajnokiján egyaránt betalált

2022. március 11. - Horváth M. Attila

p8280050.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngAJKA » Győzelem, döntetlen, vereség. A legutóbbi három játéknapon így teljesített az NB II-es gárda, ám a siker és a kudarc(ok) során sem lehetett panasz Csizmadia Zoltánra, aki mindannyiszor bevette az aktuális rivális hálóját.

Presztízs a javából! Vagy mégsem? A 31 esztendős fedezet a 2017-es esztendőben erősítette az ETO-t, így érthető, ha számára valamivel mindig többet jelent a kisalföldiek elleni fellépés. Február utolsó vasárnapján, az NB II 25. fordulójában úgy nyert az FC Ajka Győrben, hogy a 0–2-es végeredményt a védekezni és támadni egyaránt hatékonyan tudó futballista alakította ki a 93. percben. Március első hétvégéjén a Nyíregyháza Spartacust fogadta Kis Károly együttese, amely sokáig 0–0-ra állt, ám a 44. percben megfogyatkozott a vendégsereg Jánvári Gábor kiállítása miatt. Hiába az emberelőny, egészen a 79. minutumig kellett várni az FC Ajka vezető találatára – a fentiekből talán kitalálták, Csizmadia Zoltán bizonyult eredményesnek –, csakhogy a feketeleves csupán ezután következett, lévén a kis túlzással minden mindegy alapon futballozó látogató Pócsik Botond révén kiegyenlített – a 91. percben (1–1). A bevezetőnkben ezért írtunk kudarcokat, hiszen ezt a találkozót az FC Ajkának egyszerűen meg kellett volna nyernie – mégsem sikerült. A társulat szimpatizánsai számára rossz hír, hogy a szerdai békéscsabai kirándulás sem úgy alakult, ahogy azt előzetesen eltervezték. Az „életükért”, valamint edzőjük, Schindler Szabolcs állásáért is harcoló viharsarkiak úgy győztek 3–2-re, hogy a 33. percben már kétgólos hátrányban voltak – Szarka Ákos után Csizmadia Zoltán vette be Winter Dániel hálóját –, ám a lila-fehérek nem adták fel. Hodonicki Márk bő huszonöt minutummal a vége előtt még csak szépített, ám Lukács Raymond a 80. percben egalizált, mi több, a gólerős támadó a meccset is megnyerte az övéinek – a 92. minutumban... Március második vasárnapján, az NB II 28. fordulójában az FC Ajka a III. Kerületi TVE-t fogadja, márpedig Csizmadia Zoltánnak meglehetősen kellemes emlékei vannak az óbudaiakról.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4917778354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása