PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: BENKE SÁRA, a BKG Szigetszentmiklós kosárlabdázója

„A klub, a stáb, és mi, játékosok is sok hasznos tapasztalattal lettünk gazdagabbak a mostani évad során”

2022. február 24. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Benke Sára, a női NB I A-csoportjában szereplő újonc BKG-PRIMA Szigetszentmiklós korábbi 3x3-as és Universiade válogatott kosárlabdázója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

benke_sara.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Jelenlegi klubomnál a tapasztalatszerzés, a fejlődés, a bennmaradás a cél. Erre törekszünk nap, mint nap. Ami mindebből eddig megvalósult: Szerintem a klub, a stáb, és mi, játékosok is sok hasznos tapasztalattal lettünk gazdagabbak a mostani évad során. Jöttek elő nehézségek, amelyekből sokat lehet tanulni, fejlődni. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Közvetlenül meccs előtt nem szeretek enni, négy-öt órával a mérkőzés előtt van egy nagy étkezésem, utána egy-két falatot szoktam olykor enni. Ez általában egy fél banán vagy müzliszelet szokott lenni. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Nem mindig tudok közvetlenül mérkőzés után enni, idővel szoktam vacsorázni. Ami meccsfüggő szokott lenni, hogy miből mennyit eszem. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: A Cegléd elleni mérkőzéseink. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: A hazai Cegléd elleni meccs. Ez volt az első mérkőzésem az új csapatommal, egy ponttal kaptunk ki hazai pályán. Mentálisan mérföldkő volt az összecsapás. Étel, amire gondolni sem tudok: Belsőségek. Ital, amit sohasem iszom: Tonic.

benkesara_3x3.jpgASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Késő délelőtt úgy ébredni otthon, hogy a reggeli már az asztalon, a család körülöttem. Az ideális ebéd: Nagy családi grill a kertben egy szép nyári napon. Az ideális vacsora: Naplemente közben otthon a kertben, családdal vagy baráti társasággal Pécsen, a belvárosban éjszakába nyúló beszélgetéssel. Az ideális desszert: Macaron. 

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: Hazai pályán a BEAC elleni győzelem. (Benke Sára számára különleges lehetett az ominózus összecsapás, ugyanis a bajnokság 2019/2020-as kiírásában még az ELTE BEAC Újbuda játékosa volt – a szerző) A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Nem olyan régen a PINKK ellen, habár bármikor elcserélném a győzelemre. (Hazai pályán úgy szenvedett 75–74-es vereséget az újonc, hogy a korábban a rivális pécsieknél is kosarazó hátvéd-bedobó 9 pontig jutott – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Amikor Öcsém megkóstolja az egészséges ételeimet. (Az Eszel-iszol aktuális alanyának kisebbik testvére, Benke Krisztián az NB I B, Piros csoportjában szereplő NKA Pécs játékosa, míg bátyja, Benke Szilárd az NB I A-csoportjába besorolt szombathelyi Falco válogatott kosárlabdázója – a szerző) Ha ital, akkor… Gin vagy meggysör.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4217764948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása