PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: ÁRVAI NOÉMI VIRÁG, az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabdázója

Eseménydús nyár: Baranyából Tolnára igazolt az utánpótlás-válogatott kiválóság, aki társaival már az U18-as Eb-re készül

2023. június 15. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: a Rátgéber Akadémián pallérozódó Árvai Noémi Virág, a PINKK-PVSK U23-as csapatának immár csak korábbi tagja, az Atomerőmű KSC Szekszárd új igazolása, az U18-as Európa-bajnokságra készülő utánpótlás-válogatott 3-as poszton bevethető kosárlabdázója.

arvai_noemi_virag.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Szerintem azért ebbe a sportba szerettem bele, mert a kosárlabdázas volt az első személyes kontaktom a versenysporttal. Mégpedig amikor édesanyámat kísértem el a meccsère. Emlékszem, csak csodálkozva néztem a csarnokot és hatalmas, tágra nyílt szemekkel anyukámat, amint az otthon oly komoly, felelősségteljes, gondoskodó nő futkározik a pályán a labdát pattogtatva, hol nevetve, hol kiabálva harcol, civakodik a többi hölggyel. Olyan volt ő, mint én az oviban a csoporttársaimmal. Egyszerűen imádtam. Ott minden eldőlt.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Minden egyes pillanatban, amikor ezzel foglakozhatok, élmény az életemben, de talán amikor a tavalyi portugál U16-os Európa-bajnokságon képviselhettem a hazámat, ezt említenèm. Ott álltunk egymás mellett gyönyörű nemzeti színű mezben, a mellkasomon címert szorongatva, és nekem, nekünk szólt a Himnusz! A suliban tanult vers és a szolfézson tanult dallam hirtelen megtelt egy földöntúli érzéssel. Felemelő pillanat volt! Jó lett volna, ha megáll az idő. Közben kicsordult a könnyem és nagyon büszke voltam.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Igyekszem minél több meccset megnézni élőben vagy a neten és azokból inspirálódni, illetve ebből alakítani a még nem kiforrott sajat stílusú játékomat. Azt gondolom, hogy mindenkitől lehet valamit tanulni, mert mindenki másban jó. Olyanokat emlitenèk meg, akiket mindenki ismer. Kevin Durant és Rodman látszólag két karakter, de a védekezésük zseniális, az egyik az alázatos munka, míg a másik a nagyvilágból visszacsöppenő és a teljes koncentrált védekezést tanítja. Curry és Jordan szintén más karakterek, de olyan egyéniségek, akik a saját útjukat járva egy forradalmian más kosárlabdázást hoztak létre. Összefoglalva: alázattal kell hozzáállni a dolgokhoz, de egyéniség nélkül nem érhető el a siker.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Minden évben, amióta játszom, más társak, edzők vesznek körbe. Mindenhonnan lett nagyon jó barát is és sok olyan, akikkel kedveljük egymást. Jelen esetben olyan személy egy van, aki mind a személyes, mind a szakmai oldalt tekintve fontos számomra, a személyi kosárlabdaedzőm, Juhász István, Steve, akivel három éve dolgozom együtt, ez 240 órát jelent az UBT jóvoltából és alakítjuk a stílusomat. Nagyon sokat tanultam tőle és nagyon hálás vagyok neki, hogy rengeteg türelemmel és pozitív megerősítéssel próbálja meg a hibáimra felhívni a figyelmemet. Ilyen Nagy Dóra többszörös válogatott kosaras is, aki egészen kicsi korom óta mellettem áll, mint egy keresztanya és mint példakép.

• Az előző szezonbeli emlékezetes esemény: Ebben a szezonban, ami számomra eddig a legnagyobb élmény, az az volt, hogy 16 évesen a pécsi PINKK 424 NB 1-es A csapatában pályára léphettem és olyanok ellen játszhattam egy idényt, akik szintén minták, bálványok ebben a sportágban. Sikerült a kitűzött rövidebb távú célokat teljesítenem. Egyenletes jó teljesítményt nyújtanom, sőt, azzal, hogy 22/12 pontot dobtam az egyik találkozón, még magamat is megleptem, de nem bánom. (mosolyog) Talán ennek is köszönhetően újabb kihívások várnak.

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Céljaim között most az szerepel, hogy az idei U18-as Eb-n, ami eggyel nagyobb korosztály, mint az enyém, sikerüljön a csapattársaimmal minél jobb helyezést elérni. Utána az új klubcsapatomnál, az Atomerőmű Szekszárdnál igyekszem hamar beilleszkedni és minél gyorsabban felvenni az ottani ritmust. Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom, de kiskorom óta ezért harcolok és hálát adok Istennek, hogy segített egészségben, kitartásban. Lassan érettségi, tehát a jövő szezon sem lesz egyszerű.

arvai_noemi_virag_csapat.jpg

arvai_noemi_virag_cica.jpg• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Tudom, hogy fiatal vagyok és ezek nagy szavak tőlem, de szeretném, ha meghatározó játékos lennèk az új csapatomnál és ezzel kiérdemelve az Euroligában pályára lépni. Szeretek tanulni, ezért fontos az érettségi és annak az átlaga is, mert továbbtanulási szándékaim is vannak. Szerencsém van, mert nagyon jó tanárokkal készülök a gimnáziumban. Célom még részt venni a szalagavatón, amelyen egy gyönyörű bécsi keringőt táncolhatok egy hercegnős ruhában. Ezek megvalósítása és összehangolása nem könnyű feladat, de szerencsére imádom a kihívásokat!

• Amelyik sportot még kedvelem: A kézilabdát, mert az öcsém, Zsombor ezt játssza. Nagyon fizikális és férfias játék, valamint hasonlóan gyors és kreatív, mint a kosár.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Amit nem sokan tudnak rólam, hogy imádom az állatokat. Otthon voltak kutyáink és macsekok is. Van egy kedvenc, akivel már évek óta együtt élek, és úgy alakult, hogy lehetővé tették nekem a csapatnál, hogy velem költözzön. Ő egy gyönyörű hófehér perzsa cicalány. Anyakönyvezett neve Persepolis Aisa, művészneve Dagi Loui. Mit is mondhatnék, imádjuk egymást.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1218146672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása