PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: BLÁZSOVICS PÉTER, a Kazincbarcika röplabdázója

Amennyiben a VRCK megnyerné a Magyar Kupát, a Vegyész és a válogatott szélső ütője biztosan nem paradicsomlével koccintana

2022. február 12. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. A február 7-től újrainduló sorozatban ezúttal Blázsovics Péter, a férfi Extraligában szereplő Vegyész RC Kazincbarcika válogatott röplabdázója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

blazsovicspeter_hun_foto_hunvolley.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: A Magyar Kupában, illetve a bajnokságban is ott lenni a legjobb négy között. Ami mindebből eddig megvalósult: A Magyar Kupában bejutottunk a döntőbe, amit március 13-án rendeznek majd – borzasztóan szeretném megnyerni. (mosolyog) A bajnokságban jelenleg a tabella harmadik helyén állunk, de most nagyon jó formában vagyunk, szóval remélem, lépünk még előre. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Egy finom presszó kávét feketén és egy kis müzliszeletet. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Egy energiaszeletet és egy banánt, hogy minél gyorsabban pótoljam az elvesztett energiát, illetve egy hosszú fárasztó meccs után egy korsó sör is jól tud esni a csapattársakkal, szurkolókkal. (nevet) 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: A szezon legelső mérkőzését – ami ráadásul tévés meccs volt – szívesen kitörölném az emlékezetemből, mert amilyen jól sikerült a felkészülési időszak, olyan katasztrofálisra sikerült az a találkozó. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzése. Életem egyik legrosszabb meccsének könyvelem el, amelyen mentálisan és technikailag is teljesen összezuhantam. Kellett is egy hét, hogy összekaparjam magam. Étel, amire gondolni sem tudok: A paradicsom, bármilyen formában. Ital, amit sohasem iszom: Az előző válaszomból adódóan a paradicsomlé – amit például édesapám imád –, ezen kívül nincs bajom semmivel.

blazsovics_peter_foto_vrckhu.jpg

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Tojásrántotta, zabkása. Az ideális ebéd: Mama féle borsóleves, rántott camembert áfonyalekvárral és krokettel. Az ideális vacsora: Tonhalkonzerv, fokhagymás, olivás tésztával. Az ideális desszert: Gesztenyepüré tejszínhabbal. 

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A Magyar Kupa elődöntő első meccsét ugye elveszítettük simán 3:0-ra. A visszavágón a Kaposvárnak elég lett volna két szettet nyerni és a somogyiak jutnak a döntőbe, de sikerült 3:1 re megverni őket a harmadik szettben hatpontos hátrányból felállva. Majd a mindent eldöntő aranyszettben is sikerült nyernünk, így mi jutottunk tovább! A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Nemrég volt, a bajnokság második fordulójában, a Kaposvár elleni 3:2 es győztes mérkőzés. Legnagyobb siker a konyhában: Amikor a legegyszerűbb süteményt, a tiramisut végre nem rontottam el. (nevet) Ha ital, akkor… Csakis a sör!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9217427894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása