PONYVALEGÉNY

Baross utca 40., József körút 82.: fény az alagút végén

A több mint 175 esztendős józsefvárosi ház szebb lehet, mint újkorában, míg az egykori Sahara helyén továbbra is étterem üzemel majd

2021. május 09. - Horváth M. Attila

Közel két esztendővel ezelőtt a Ponyvalegény részletesen foglalkozott a VIII. kerület szélén lévő Baross utcai épület sorsával, valamint az egykori Sahara étterem bezárásával.

Tovább

A semmi közepén: már csak hűlt helye van Újpesten az Ady Endre Művelődési Központnak

A 2020 júliusában megkezdődött bontási munkálatok után lakóingatlan épülhet a 6605 négyzetméternyi területen (FOTÓGALÉRIA)

Ferencz István Kossuth-díjas építész alkotása a földdel lett egyenlő, ugyanis az 1983 és 1984 között tervezett és rá két éven belül Újpesten, a Tavasz utca 4. szám alatt megépült Ady Endre Művelődési Központnak már csupán nyomai vannak.

Tovább

Gyerünk a moziba be!

Kettős kockázat: a filmszínházak közel féléves szünet után nyitnak ki ismét, ám csak azoknak, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal

A mozik egy része már május első napjaiban fogadta a filmrajongó közönséget, ám van, ahol csak május 7-én, pénteken nyitnak. Az intézmények két okból sincsenek könnyű helyzetben. Egyfelől a korábbi évekhez képest (legalábbis egyelőre) kevés a premieralkotás, másfelől igaz ugyan, hogy a védettségi…

Tovább

Kis magyar futballburleszk: diósgyőri Pikk és pukk, bábonyi zűrzavar, Kaposvár nem kapós vár

Amatőrizmus a profizmusban, avagy a honi focisikerek ellenére sem minden fenékig tejfel a sportágon belül

A jelen ugyan fényesnek tűnik, avagy a magyar labdarúgó-válogatott újabb Európa-bajnoki szereplése és a Ferencváros Európa Liga-csoportkörbe jutása mögé lehet bújni, ám nem érdemes, hiszen a honi futball messzebb van a valódi profizmustól, mint az ezt láttatni akarók a valóságtól.

Tovább

Domus: lakatlan sziget

Idén nyáron lesz tíz esztendeje, hogy a tízezer négyzetméteres áruház végleg bezárt (FOTÓGALÉRIA)

Hogy mi lesz a sorsa, csak megjósolni lehet – aki erre alkalmas volna, az a NostraDomus... –, mindenesetre a XIII. kerület egyik legforgalmasabb részén, a Róbert Károly körúton elterülő egykori áruház idestova egy évtizede nem fogad betérőket.

Tovább
süti beállítások módosítása