PONYVALEGÉNY

Kazincbarcikai előre: a volt BKV-s labdarúgók edzőként vívott csatája Varga Attila és csapata sikerét hozta

A KBSC-re 2021-ben még két idegenbeli, míg a Füzesgyarmatra két otthoni bajnoki vár

2021. november 27. - Horváth M. Attila

p8210009.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngKAZINCBARCIKA–FÜZESGYARMAT 2–0 » A korábbi BKV Előrés csapattársak csatáját a kispadokon a rutinosabb tréner nyerte az NB III, Keleti csoport 18. fordulójában.

A játékos-pályafutása zenitjén már túllévő Varga Attila és a nála tizenhat esztendővel fiatalabb Szabados Tamás 2006 őszétől két szezonon át futballozott egymás mellett – vagy előtt – a fővárosi alakulatban, számtalan közös sikert együtt megélve, hiszen az a közlekedési gárda többek között 1–0-ra nyert a Lászka Balázzsal, Lipták Zoltánnal, Kozarek Andrással, Homma Kazuóval felálló Lombard Pápa otthonában, mint ahogy a Sport utcában is diadalmaskodott (2–1). Nem is szólva a Ferencváros elleni Üllői úti csatáról, amely a 90. percben hatalmas meglepetésre még 0–0-ra állt, ám előbb Lipcsei Péter, majd három minutummal később Edouard Ndjodo is bevette Stefán Gábor kapuját (2–0). Az elmúlt hét vasárnapján nosztalgiázásra persze nem volt idő, hiszen Varga Attila a Kazincbarcikával egyértelműen visszatérni készül az NB II-be – jó úton is jár efelé –, míg Szabados Tamás minél feljebb léptetné a Füzesgyarmatot. Közel félóra elteltével a felnőtt karrierje egyik legjobb félszezonját produkáló Laczkó Milán révén előnybe került a házigazda, és bár a kegyelemdöfést Süttő Attila csak a 88. percben vitte be, ez a 2–0 nehéz szülés volt a bajnokjelöltnek. Amúgy a volt egyesületük elleni bajnokin éppen fordított utat járt be a két szakvezető, hiszen amíg szeptember végén a Füzesgyarmat 3–1-re kapott ki a Sport utcában Albert Flórián alakulatától, addig négy héttel később a Barcika hazai környezetben 2–0-s diadalt aratott a fővárosiak felett.

Kétszer idegenben, kétszer otthon Az NB III, Keleti csoportjában az idei esztendőben még két játéknapot rendeznek. A listavezető Kazincbarcikára két rázós bajnoki vár, hiszen míg vasárnap délelőtt (11.00) Békéscsabán, az Előre II. otthonában vizitál Varga Attila alakulata, december 5-én, vasárnap 13 órai kezdettel Tiszafüreden vendégeskedik. A Füzesgyarmatnak ugyanakkor két hazai összecsapáson kellene a lehető legtöbb pontot begyűjtenie, előbb a Hidasnémeti (november 28., vasárnap, 13.00), majd a Békéscsaba 1912 Előre II. (december 5., vasárnap, 13.00) ellenében.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8116766252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása