PONYVALEGÉNY

Éllovasok csatája: kazincbarcikai előzés a BKV Előre elleni győztes rangadó után

A presztízstalálkozót nyerő Varga Attila társulata átvette a vezetést az NB III, Keleti csoportjában

2021. október 21. - Horváth M. Attila

p7150042.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngKAZINCBARCIKA–BKV ELŐRE 2–0 » Elvesztette veretlenségét az Albert Flórián által felkészített közlekedési alakulat, amely szerda délután az NB III, Keleti csoport 13. fordulójában az azonnali visszajutásért harcoló KBSC otthonában volt kénytelen átadni az első helyet közvetlen vetélytársának.

Varga Attila a BKV Előre ellen. Furcsa mindezt leírni vagy kimondani, hiszen a közismerten újpesti kötődésű egykori csupa szív labdarúgó játékos-karrierje alkonyán a 2000-es években nem egy vagy két szezonon át erősítette a józsefvárosi gárdát, amely vele a pályán nagyon nem volt ugyanaz, mint nélküle. A tapasztalatnak híján nem lévő 52 esztendős szakvezető természetesen nem először került szembe a fővárosiakkal, ám a Kazincbarcika–BKV Előre derbinek különös pikantériát adott a házigazda edzőjének személye, no meg az, ha nyer a KBSC, bizony helyet cserél egymással a két alakulat, avagy a barcikaiak az élen várhatják a vasárnapi 14. fordulót.

p7150010.JPG

Az első félóra végén a nyáron Ceglédről igazolt, családi gyászából még inkább a futballba menekülő, tudása alapján sokra hivatott Laczkó Milán vette be a nemrégiben a Kapuskérdések című rovatban bemutatkozó Éliás Gergelyt kiszorító Horváth Gábor hálóját, majd a fordulást követően szinte rögtön Süttő Attila növelte kettőre a vendéglátó előnyét. Márpedig meglehet, hazai oldalon hosszabb távon ez a siker sokkal többet jelent majd az egy meccsen megszerezhető három pontnál. 

KAZINCBARCIKA–BKV ELŐRE: A SZÁMOK NYELVÉN 

4 csapat úszta meg eddig Laczkó Milán-gól nélkül a Kazincbarcika elleni bajnoki összecsapást, sorrendben a Debreceni VSC II., az Újpest II., a Salgótarjáni BTC és a Putnok hálóját nem tudta bevenni a KBSC 24 esztendős futballistája, aki már 15 találatnál jár.

9 bajnokin nem kapitulált a barcikaiak hátsó alakzata a 2021/2022-es bajnoki évadban, hazai környezetben 4 alkalommal, míg látogatóként 5-ször nem talált be a rivális.

460 perc után kapott gólt a BKV Előre, ugyanis Laczkó Milán 28. percben született találata előtt legutóbb a Füzesgyarmat elleni, nem mellékesen 3–1-re megnyert otthoni összecsapás 18. minutumában Molnár Márkó vette be a budapestiek kapuját, ami azóta a Kisvárda II., az Eger, a Tiszaújváros és a Hajdúszoboszló játékosainak sem sikerült.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1716731466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása