PONYVALEGÉNY

Az NB III után az NB I-ben is paksi füles az Újpesttől

A harmadosztályú lila-fehér gárda Tolna megyéből hozta el a három pontot, míg az élvonalbeli fővárosi alakulat a Megyeri úton győzte le a PFC-t

2023. április 19. - Horváth M. Attila

ujpest_paks.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Remek hétvégén van túl az Újpest, ugyanis előbb az NB III Közép-csoportjában szereplő tartalékok meccsén, majd az NB I-be is lila-fehér diadal született a Paks ellen.

Szomorú vasárnap – mármint paksi oldalon. Április 16-án az NB III Közép-csoport 32. fordulójában Hámori Tamás Risto mindenképp elégedetten vonulhatott az öltözőbe, ugyanis a Mundi Viktor dirigálta Újpest II. kapusa nem kapott gólt, miközben az előtte játszók közül Hajdu Hunor az első negyedóra végén, míg Dékei Márk a 70. percben vette be a Kindl István által felkészített, hazai környezetben futballozó Paksi FC II. hálóját (0–2). 

Néhány órával később a sorsolásnak köszönhetően az NB I 27. fordulójában fordított pályaválasztással a Szusza Ferenc Stadionban találkoztak a felek, és bár Bognár György kitűnő formában lévő vendégegylete számított esélyesnek, a PFC hiába nyerte meg az azt megelőző hat bajnokiját zsinórban, ezúttal nem feltétlenül rossz, de kevésbé harcos játékkal 3–2-es vereséget szenvedett. Irie Goure találatára Varga Barnabás válaszolt, majd Robert Mörschel révén került ismét előnybe a Megyeri úti legénység, ám a góllövőlista éllovasa megszerezte a meccsen önmaga és csapata második, a bajnokságban a huszonegyedik találatát. Csakhogy a hajrá a budapestieké volt, Nemanja Antonov 11-esével a második atomvárosiak elleni felvonást is megnyerte az Újpest (3–2). 

vignjevic_foto_mti.jpgbognar_gyorgy_foto_nso.jpgVisszatérő trénerek bajnokija  Jóllehet, Nebojsa Vignjevic (balra) és Bognár György nem először meccselt egymás ellen, mindkét szakvezető a tavasszal tért vissza szeretett együtteséhez. Az edzők „első érájában” az 55 éves Vignjevic 2013 októberétől 2020 júniusáig irányította a IV. kerületi társaságot, míg az FTC–Paks (5–0) bajnoki után Osztermájer Gábort váltó 61 esztendős Bognár 2020 szeptemberétől 2022 május közepéig trenírozta a PFC-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6218106388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása