PONYVALEGÉNY

Nem egységes a jobboldal

A napilapok közül október 22-én, pénteken a nemzeti ünnepre való tekintettel csak a Nemzeti Sport és a Népszava szerkesztősége „hozta előrébb” a szombatot

2021. október 24. - Horváth M. Attila

unnep_ujsagok1.jpgMeglepő érdekességre figyelhetett fel, aki az október 23-i ünnepnap előtt nyomtatott formában kívánt tájékozódni Magyarország és a világ eseményeiről, helyzetéről.

Mint ismeretes, ünnepnapokon nincs printmegjelenés, ám több országos napilap is különböző mellékletekkel próbálja lekötni olvasói figyelmét. Normál esetben – ábécésorrendben haladva – a jobboldali Magyar Nemzet péntekenként a következő heti, nem túl részletes, alaptartalommal rendelkező színes műsorújsággal örvendezteti meg vásárlóit, szombatonként pedig a sokrétű, korábban magasabb oldalszámmal kirukkoló Lugas nyújt hétvégi kikapcsolódást. Szubjektív vélemény: három hölgy, nevezetesen Jancsó Orsolya, Ozsda Erika és Terján Nóra anyagai rendszerint viszik a prímet. 

A baloldali Népszava szerdánként tévémagazinnal, péntekenként négyoldalas irodalmi melléklettel (Nyitott mondat) jelentkezik, szombatonként pedig a Szép szó és a Visszhang által kínál plusz nyolc-nyolc oldallal bővebb tartalmat. 

A politikai paletta után nézzük a Nemzeti Sportot, amely péntekenként a Sportkrémmel (plusz nyolc oldal), míg szombatonként a Képes Sporttal (nyolc, de a legtöbb esetben tizenkét oldal) nyújt többet az átlagnál. 

unnep_ujsagok2.jpg

A piros betűs szombati ünnepnap azonban cselekvésre késztette a szerkesztőségeket, ám meglepő módon csupán a Népszava és a Nemzeti Sport járt élen az olvasói kiszolgálásában, tudniillik előbbinek a pénteki számába került a Szép szó és a Visszhang melléklet (míg a csütörtökibe a Nyitott mondat), utóbbi esetén pedig a hét közepén volt (meg)jelenése a Sportkrémnek, míg október 22-én a Képes Sportnak. A Magyar Nemzet azonban nem fordított különösebb gondot minderre, lévén pénteken csupán a „szokásos” műsormagazinnal nyújtott többet a polgári napilap, az amúgy szombaton esedékes Lugasról „elfeledkeztek”. Utóbbi tény azért is elgondolkodtató, mert a két jobboldali periodikát, a Magyar Nemzetet és a Nemzeti Sportot is a Mediaworks adja ki, márpedig ezen példa alapján olybá tűnik, az egység hiánya nem csupán az egyik (vagy a másik) oldalon fedezhető fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5516734340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása