PONYVALEGÉNY

Kodály Körönd: nem „Túl…”-zás, valóság

Lemeztelenítés a kerítés előtt, avagy negyven alkotó munkája tekinthető meg a szabadtéri kiállításon | FOTÓGALÉRIA

2021. október 05. - Horváth M. Attila

kodaly_kopf.jpgKözel másfél hónapon át „Túl...” címmel szabadtéri kiállításnak ad otthont a Kodály Körönd: negyven festőművész és fotós alkotásának nyomata került a legforróbb és a leghidegebb évszaknak is ellenálló lemezekre, amelyeket a VI. kerület frekventált közterületén elhelyezkedő két ház előkertjét az utcafronttól elválasztó kerítésén helyeztek el a szervezők. A Ponyvalegény a helyszínen járt.

cikkhez_1.jpg

A természet még egyszer, utoljára meghajolt az októberbe tuszkolt nyár előtt, virágba borítva a környezetet és jókedvre derítve az arra kutyát sétáltató, rollerrel guruló vagy kisgyermekkel a karján közlekedőt. 

cikkhez_2.jpg

Az idillikus helyszín előtt bandukolva persze könnyen komorrá válhat a hangulat, ugyanis különösen Szurcsik József Időképe, Czene Márta Elégje, Verebics Kati Holdja vagy éppen Lajta Gábor Átkelése finom átmenetet képez a valósággal. 

cikkhez_3.jpg

Az alkotók sajátos látásmódja miatt érdemes többször is megtekinteni a szabadtéri kiállítást, esetleg egy fejbiccentést is megengedni, úgyszólván egyesülni a természettel, egyszersmind meghajolva a művészek előtt.

cikkhez_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9716709582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása