PONYVALEGÉNY

Galambos Lajos: tényleg „mindig szép az élet”?

A közműlopási ügybe keveredő, első fokon börtönbüntetésre ítélt zenész házassága régóta romokban hever, az ok viszont csak sejthető

2021. szeptember 23. - Horváth M. Attila

lajcsi_20210923.pngKét, naponta megjelenő bulvárkiadvány is Magyarország egyik legnépszerűbb mulatós zenészével a címlapján próbálja meg eladni aktuális számát, ugyanis míg az egyik azt kérdezi, hogy „Miért adja el Lajcsi a családi vagyont?”, a másik talán meg is válaszolja a „Menthetetlen a házasságuk?” felcímmel rögzített felvetést – is. Merthogy lentebb az szerepel: „Lagzi Lajcsi: már csak egymás mellett élünk”.

Hogy valóban visszatekerte az órát, megkárosítva az államot, nem tudom, azt ellenben igen, hogy dalolt valami olyasmit, hogy szeretné a homokórát megállítani. Csakhogy aki ismeri a nóta történetét, alighanem tudja, hogy Záray Márta után többek között a Dupla KáVé nevű formáció – Ká, mint a Betli duóból kivált Köteles István; Vé, mint Váradi Jenő – szintúgy előadta, igaz, sem a néhai művésznő, sem a művészurak nem keveredtek hasonló ügybe, mi több, első fokon sem ítélték egyiküket sem két év tíz hónap börtönbüntetésre. Zeneileg ugyan nem egy követ (illetve trombitát) fújnak, Galambos Lajoshoz hasonló ügye mégis csupán a szomorú szamurájnak volt – ők lennének az új ámokfutók? Amíg Kocsor Zsoltnak a bulinegyed kellős közepén található teaházában égtek a (nem petróleum)lámpák gyanús körülmények között, addig Lajcsi mocsai birtokán véltek felfedezni szabálytalanságot az ELMÜ szakemberei. 

kozso_teazo.jpg

Lehet szeretni vagy zsigerből utálni, mindenesetre a Grósz Galambos Lajosként született férfi saját magának kövezte ki az utat. Aki az Örs vezér terén kiáll a kék svéd cég óriásáruháza elé tengernyi magnókazettával és az emberek viszik, mint a cukrot; vagy aki az autója hátsó üléséről farmert árusít, annak helyén van az esze. Sváb vér csörgedezik az ereiben, úgyhogy nincs ebben semmi meglepő, és azt sem lehet elvenni tőle, hogy az annak idején péntek esténként milliós nézettséget (!) produkáló Dáridó nagyobb dobás volt tőle, mint Gereben Líviától bármelyik hárompontos egy végletekig kiélezett Szekszárd–Győr női NB I-es kosárderbin. 

Rebesgetik, hogy azóta romlott meg a házassága, amióta elindult ez az egész procedúra. Nem irigylem az amúgy is betegséggel küzdő asszonyt, lévén az egészségi állapotának feltehetően nem tett jót ez az ügy. Nem ismerem a részleteket, pálcát törni sem volna ildomos felettük, de ha minden „tiszta”, akkor miért nincs közöttük egyetértés, hová tűnt az összhang? Miután a logika mentén haladva csak és kizárólag három eset lehetséges – megtörtént és az asszony tudott róla; megtörtént, de nem tudott róla; semmi nem történt, azaz mindketten ártatlanok –, van sejtésem arról, melyik lehet a „nyerő”, csak hát... A gyerekek lassan kirepülnek a fészekből, úgyszólván van is mit a tejbe aprítani, azaz élhetnék és élvezhetnék önfeledten a lassan belopódzó nyugdíjas éveket mindketten – jelen állás szerint mégsem ez történik. 

Mostanság szomorú minden,
Vidám, az csak én vagyok.
Szeretnék élni már rendben,
De hiába, ha nem tudok.
Azt mondják, minden oly drága,
De kenyerünk nem fogyhat el.
Légy vidám, s gondolj a mára,
A kedved sose rontsd el!

A fenti idézet bizony a lenti dalból való. A klip nem ma és nem is tegnapelőtt készült, ha pedig nem csupán Lajcsit ismerik fel benne, de a hölgyet is ismerősnek gondolják, az nem a véletlen műve.

Hidd el, hogy mindig szép az élet,
Ne add fel a reményed,
Lesz az élet szép, s nagyon boldog!

Őszintén kívánom nekik, hogy így legyen. Van az úgy néha, hogy nem csupán a fülbemászó nóta csendül fel vagy éppen a trombita harsan, hanem a lelkiismeret is megszólal. Tartom, hogy a legszebb, ember által létrehozott „hangszer”, lévén a hamis hangot nem ismeri – hírből sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2716698008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.09.23. 18:00:46

Pontosítsunk:
1) közműlopási => közmű szolgáltatás lopása történt.
2) Galambos Lajcsi nem sváb, hanem zsidó.

kewcheg 2021.09.24. 07:45:30

Én azt mondanám: mindenki megbotlik, művész úr most egy kicsit nagyobbat botlott....

apro_marosan_petergabor 2021.09.24. 10:34:53

Nincs semmi bajom Lajcsi "művészeti" tevékenységével, s azzal sem, hogy a zeneakadémiát végzett zenész a bódéban árult kazettáktól indulva milliárdos lett.
Szorgalmas volt, sokat dolgozott, s ebben a műfajban tehetséges is, az önmenedzselés képességéről nem is beszélve.
De az áram és gázlopás egészen más dolog. Itt nem óra visszatekerésről van szó, hanem arról hogy bérbeadott lakásait az órákat megkerülő vezetékeken táplálta meg árammal, gázzal, s paralel vesztegetett is. A bírók nem hülyék, a per 6 évig folyt, s első fokon 2 év 10 hónapot kapott az okozott 100 milliós kárért, ez nem óra visszatekerésecske - akinek nem volt elég a becsületes munkájával megkeresett nagy vagyon, lopással is kiegészítette.
A per 6 évig tartott, nyilván Lajcsi jól fizetett ügyvédei mindent kitaláltak a védelem oldalán, ennek ellenére született a 2 év 10 hónap...
Jöhet a másodfok, azután a kúria, Lajcsi közben (ál)jótékonykodásba kezdett - készül a másod, harmad fokra, az idő múlik(mentő körülmény), a végén még felfüggesztettel is megúszhatja, ismerjük ezt a védelmi taktikázást - kétségtelen, az a szolgáltatóknak is vannak ügyvédei, s erősen védik érdekeiket....
De a folt már rajta marad - és az az igazság is, hogy egy népszerű milliárdos sem lophatja büntetlenül az áramot, gázt, mit ahogy Zalatnay Cininek is ülnie kellett az elsikkasztott magánkölcsön miatt (miközben általában Mercédesszel járt).

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.09.24. 14:29:08

index.hu/belfold/2021/09/24/pecs-iskolai-eroszak-verekedes-ank-jancsula-dezso-tortenelemtanar/

Látja Dezső bá' ezért kellett volna iskolaőrt igényelni. A libsizmus csak elméletben működik .

kewcheg 2021.09.24. 18:05:33

@apro_marosan_petergabor: szerintem abban tévedsz, hogy az Örs vezéren árult kazettákbol lett milliárdos.Ebből nem lehet milliárdosnak lenni, sőth a haknizásból, semmilyen munkából nem.Művész úr másbol lett milliárdos, de szerintem ezt borítsa jotékony homály....

apro_marosan_petergabor 2021.09.24. 23:11:05

@kewcheg:
De, onnan indult, s emelkedett egyre feljebb. A nagy showk s TV változataik bizony már jól fizetnek (5000 belépő, darabonkét 5000 FT-ért, már nem rossz pénz, + a TV jogdíj. Emellett egymást erősítik. A TV show növeli a kazetta/CD vételi kedvet, s fordítva. Ez így megy mindenütt, az élő koncertek promotálják a konzerv anyagokat. De ezzel nincsen semmi baj.
Nem ezért ítélték el Lajcsit.
süti beállítások módosítása