PONYVALEGÉNY

Augusztus 20.: ünnep lesz megint

A Szabadság hídon és környékén már napok óta folynak az előkészületek

2021. augusztus 19. - Horváth M. Attila

img_20210818_165909.jpgA vírus ezúttal már nem szól közbe: többnapos programsorozattal ünnepeljük 2021-ben az államalapítást, mégpedig hagyományteremtő szándékkal.

A szervezők készülnek. Olyannyira, hogy a Szabadság hídon szerda kora estére már szép kis tömeg verődött össze. Jöttek az emberek a belváros felől kerékpárral, a budai részről pedig rollerrel. Érthető mindez, ha hozzátesszük, hogy az Erzsébet híd felöli oldalon a gyalogosok előtt megszűnt az átkelés lehetősége, miközben a mobilkerítések mindkét oldalon a helyükre kerültek. A langymeleg napsütést élvező ifjú leányok és legények persze megtalálták a módját, hogy a legjobb helyről figyeljék a berezonálva elvágtató villamost és a hömpölygő Dunát, ugyanis a hídpilléreken ücsörögve még szebb látványt nyújt a cikázó, ziháló Budapest. 

img_20210818_170146.jpg

A képre nem lehet majd panasz a Szent Gellért téren sem, ugyanis a monumentális kivetítő napok óta a híd lábánál várja, hogy a szó átvitt és nemes értelmében is bekapcsolódjon az ünnepi forgatagba. A légiparádé mellett a legtöbben minden bizonnyal a hagyományos tűzijátékot várják, ami az előzetes hírek alapján minden eddiginél látványosabb lesz, amihez mintegy negyvenezer rakéta szolgáltat muníciót. Aztán ha péntek este kihunynak a fények, több ezer torokból harsanhat fel: Isten éltessen, Magyarország!   

img_20210818_170337.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5616665392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása