PONYVALEGÉNY

Albertirsa: korábbi NB III-as futballistákkal a magabiztos megkapaszkodásért

Bokros Sándor, Csáki Norbert és Fabio is segítheti az ASE-t az új évadban

2021. augusztus 12. - Horváth M. Attila

p3210052.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngALBERTIRSA » Bár a legutóbbi Pest megyei II. osztály, Déli csoportos bajnokság véghajrájában nem kellett „remegni”, de bizony benne volt a pakliban, hogy alászáll az ASE-t 2019 januárjában átvevő Csőke István sokra hivatott legénysége. A vezetőség azonban a nyáron semmit sem bízott a véletlenre.

Huszonnyolc pont, tizenharmadik pozíció. Bár a megyei másodosztályú tagság meghosszabbítását érte a fenti mutató, aligha szívderítő látvány játékosnak és szurkolónak. Az Albertirsa – lehetőségeihez mérten – megpróbált jól erősíteni az új évadra, és nem is állítjuk, hogy nem sikerült. Csáki Norbertet Monoron vagy Dabason például aligha kell bemutatni – annak idején stabilan játszott meghatározó emberként mindkét gárda hátsó alakzatában –, mi több, az ASE egyik legjobbja, Halgas István is futballozott a védővel egy csapatban, méghozzá mindkét városban. Jóllehet, a támadó Bokros Sándorral „csak” Monoron küzdöttek közös célért, ettől még feltétlenül igaz, ha a tapasztalatnak híján nem lévő csatár gólérzékenysége az NB III-at idézi, nagy probléma már nem lehet. Hát még úgy, ha hozzátesszük, ha nem is Pelé – született Edson Arantes do Nascimento –, de Fabio Nascimento De Oliveira – művésznevén Fabio – szintúgy az ASE-t erősíti az ősszel. Utóbbi megszerzése különösen azért érdemel kalaplengetést, mert a Szigetszentmiklósi TK-ban, Békéscsabán és Csíkszeredán is megforduló labdarúgó idén nyárig az Erős Károly edzette NB III-as Monor tagja volt. Márpedig valami azt súgja, az MSE háza táján már-már legendának számító irsai játékos-edző, Csőke István mellett Fabio átigazolásában is volt némi szerepe a monoriak „Halgijának”. Mindazonáltal a tényen mit sem változtat, hogy az Albertirsa a Tápiószelét fogadja a bajnoki nyitányon, mégpedig augusztus 14-én, szombaton 17 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3916657202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása