PONYVALEGÉNY

ASR Gázgyár: élvonalbeli erősítés

Két korábbi tapasztalt NB I-es labdarúgó is a Budapest-bajnokság I. osztályában folytatja karrierjét

2021. július 14. - Horváth M. Attila

fociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAPEST » A XII. Kerület Svábhegy ellen 3–2-es idegenbeli győzelemmel köszönt el az előző szezontól a Budapest-bajnokság I. osztályában 34 ponttal a 12. pozícióban végző, Lászka Balázs edzette ASR Gázgyár, amely a nyári holt idényben is sikert könyvelhet el.

volgyi_daniel.jpgBármennyire is hihetetlen, még mindig csak 34 éves. Völgyi Dániel mögött kacskaringós évek vannak, ám az vitathatatlan, hogy a Szegedről induló, a későbbiekben a Vasasban és Újpesten pallérozódó, a baloldalon védőként és középpályásként is bevethető labdarúgó a tudása alapján manapság is beférne bármelyik NB I-es csapatba. A Pintér Attila által felkészített Győri ETO-val bajnoki címet szerzett 2013 nyarán, és az sem mellékes, hogy társulatát tizenhat élvonalbeli összecsapáson négy találattal segítette. Ezt követően a Lombard Pápa, a Gyirmót, a Debrecen és a Soroksár szerelését is viselte, míg az elmúlt félévben a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában negyedik helyen záró, Ködöböcz Csaba vezetőedző távozása után a korábbi 29-szeres válogatott támadó, Kenesei Krisztián által felkészített Ráckeve VAFC színeiben futballozott, kilenc összecsapáson két gólig jutott. 

horvathgabor.jpgAz ASR Gázgyárban azonban még egy, immár csak ex-ráckevei játékos készülhet. A 38 esztendős Horváth Gáborról van szó, a hátvéd neve leginkább a Rákospalotai EAC, a Siófok és a Diósgyőr kapcsán lehet ismerős. Az elmúlt években már alacsonyabb szinten futballozott, hiszen megfordult Tápiószecsőn, a Rákosmentében, míg legutóbb ugyebár a Ráckevét erősítette, márpedig a 2021 telén igazolt labdarúgóra aligha lehetett panasz, tizenhat meccsen két találatot jegyzett. 

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy bár a duó „gázos” csapatba került, a közeg nagyon is jó. És nincs ebben semmi túlzás, elvégre olyan, NB-s szinten már bizonyító futballisták is tagjai az óbudaiak keretének, mint a Vasas-nevelésű, a későbbiekben Soroksáron és Biatorbágyon is megforduló technikás középpályás, Balogh Péter; az anno a III. Kerületi TVE hátsó alakzatát erősítő, megbízhatóan teljesítő Lóska Csaba vagy éppen a karrierjét a Ferencvárosban kezdő, majd a Goldballhoz kerülő kreatív támadó, Balló Harold. Utóbbi az akkoriban még létező, rossz emlékű Ligakupa-sorozatban bemutatkozhatott a Vasas felnőtt gárdájában, aztán Tura VSK, Biatorbágy, Ferencvárosi FC, majd 2015 nyarán az ASR Gázgyár következett a sorban és egy féléves (2019 ősz) üllői kitérőt leszámítva azóta is a Sujtás utcaiakat erősíti. Márpedig ez a brigád kiegészülve az élvonalbeli rutinnal rendelkező Horváth Gáborral és Völgyi Dániellel megannyi diadalt elérhet a jövőben – ha már egyszer a nyári holt idényben is sikerrel járt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr516627954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása