PONYVALEGÉNY

Ausztriában kötött ki a német Energie Cottbus korábbi magyar légiósa – NB III után Lajtapordány

Sváb Dániel mellett kapust és támadót is szerződtetett a burgenlandi alakulat

2021. augusztus 06. - Horváth M. Attila

pb220055.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngLAJTAPORDÁNY » Nem maradt Magyarországon a Ferencváros, a Győri ETO, a Mezőkövesd és a Szigetszentmiklósi TK korábbi balhátvédje, ugyanis az NB III, Nyugati csoportjában legutóbb a hetedik helyen végző Lipót Pékségtől Ausztriába szerződött Sváb Dániel.

p5220170.JPGVárható volt. Hiába játszott az elmúlt évadban 24 harmadosztályú összecsapáson Sváb Dániel, miután a Lipót Pékség saját utánpótláscsapatokat nem tudott kiállítani a jelenlegi, 2021/2022-es évadra, a társulat nem indulhatott az NB III-ban, aminek köszönhetően a nyár óta ifj. Albert Flórián által felkészített BKV Előre megmenekült a kieséstől. A német Energie Cottbust is megjáró balhátvéd gyakorlatilag lépéskényszerbe került, Sváb pedig elfogadta a Burgenland tartományában található község, Lajtapordány helyi egyletének feltételeit, így az ősszel a nyári veszteséglistán három játékost (Andrej Gabura, Semir Karalic, Florent Thaci) elkönyvelő Leithaprodersdorf labdarúgója lesz. A magyar futballistán kívül a társulat Manuel Kassal személyében az Oberpetersdorftól kapust is igazolt, míg a Horitschon korábbi támadója, Dejan Lukic szintén a pordányiaknál folytatja.

Tapasztaltabb vagyok általuk. Láttam más futballkultúrákat és országokat, márpedig én próbálom mindenből kimerni azt, amellyel előreléphetek, több lehetek.

SVÁB DÁNIEL a nemzetközi megmérettetésekről egy 2015-ben adott interjújában

ferencvaros2_csapat_2009nov.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9016651332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása