PONYVALEGÉNY

Horváth Márton, aki Nagykanizsáról Ausztriába szerződött: „A szezon vége felé biztos voltam benne, hogy váltani szeretnék”

Az SV Klöcher Bau Oberwart volt az első, amely az eddig az NB III, Nyugati csoportjában védő kapus iránt komolyan érdeklődött, ám a benyomások, valamint a kitűzött célok miatt egyértelmű volt a cerberus döntése

2022. július 09. - Horváth M. Attila

horvathmarton_lead.jpgfociakobon_ponyvalegeny_lead.pngNAGYKANIZSA » Négy szezon után intett búcsút az NB III, Nyugati csoport középmezőnyében végző helyi alakulatnak a Kapuskérdések rovatban korábban bemutatkozó cerberus, Horváth Márton, aki az osztrák SV Klöcher Bau Oberwart gárdájában folytatja karrierjét. 

Idejekorán, május 4-én elköszönt. Akkor persze még nem tudhatta biztosan, hogy a 2–2-re végződő Nagykanizsa–MOL Fehérvár II. bajnoki lesz az utolsó, amikor a lécek között áll kanizsai szerelésben, márpedig az Érd (3–1), a Veszprém (3–2), a Bicske (4–0) és a Puskás Akadémia II. (1–2) elleni meccseken Borsi Bence őrizte a gárda hálóját. 

horvath_marton_szovegkozi.jpgMár az első alkalommal, amikor a vezetők elkezdtek leülni a játékosokkal, akkor jeleztem feléjük, hogy a lejáró szerződésemet nem szeretném meghosszabbítani – vágott bele történetébe honlapunk érdeklődésére HORVÁTH MÁRTON, az FC Nagykanizsa immár csak volt kapusa. – Úgy érzem, szükségem volt a váltásra, már a szezon vége felé biztos voltam benne, hogy váltani szeretnék és ezt nem is tudták volna semmivel sem befolyásolni. Zalaegerszegen élek és négy évig minden nap ingáztam a két város között, ami oda-vissza száztíz kilométer, valamint a bajnoki meccsekre, ha idegenbe kellett utazni, akkor azért Nagykanizsa szinte minden más, a bajnokságban szereplő csapattól messze van. Ez főleg akkor nagyon rossz, ha vasárnap éjfélkor hazaértünk és másnap reggel már mentem dolgozni. Igazából ez volt az egyik fő ok, amiért szerettem volna váltani, mert belefáradtam ebbe a sok utazásba. 

Huszonhat esztendős, ereje teljében, no meg tehetségnek és tudásnak híján nem lévő sportember kapcsán nem okafogyott a feltételezés, hogy hívták, keresték több helyről is. 

Puhatolózások voltak persze magyar és ausztriai kluboktól is, de konkrét tárgyalások nem – folytatta HORVÁTH MÁRTON. – Az SV Klöcher Bau Oberwart csapata volt az első, amely komolyabb érdeklődést mutatott irányomba és volt személyes tárgyalás is. A kitűzött célok és benyomások nagyon pozitívak voltak, ezért egyértelmű volt, hogy itt szeretném folytatni a pályafutásomat. Szerencsére sikerült is gyorsan megegyeznünk. 

A 2018 nyarán Andráshidáról szerződtetett cerberus a magunk mögött hagyott négy évadban hatvankét bajnoki mérkőzésen védte az FC Nagykanizsa hálóját, ám a kiváló adottságú kapus a múlt mellett már a jövőre is fókuszál. 

Úgy gondolom, Nagykanizsán sok barátot találtam, akikkel szeretném tartani a kapcsolatot, valamint a továbbiakban is követni fogom a csapat meccseit és szurkolni fogok a fiúknak, hogy elérjék a kitűzött célokat. A felkészülést elkezdtük már június 27-én, mivel július végén már itt is bajnoki mérkőzést kell játszani. Túl vagyunk két edzőmeccsen is. Ez a hét szabad volt, a jövő héten pedig folytatjuk a megkezdett munkát – zárta a beszélgetést HORVÁTH MÁRTON.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3417878801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása