PONYVALEGÉNY

Sajbán fivérek: szépségdíjas gól mellé 2–3-as nyitány – de micsoda különbség!

Máté az NB I-es Paks színeiben a Mezőkövesd ellen, míg Miklós az NB II-es Budaörs mezében Kecskeméten bizonyult eredményesnek

2021. augusztus 02. - Horváth M. Attila

p9230279.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAÖRS | PAKS » Ha csak és kizárólag az egyéni szempontokat nézzük, meglehetősen jól alakult a Sajbán-testvérek hétvégéje, ugyanis amíg a 25 éves támadó, Máté péntek este a Mezőkövesddel szemben az élvonalbeli futballbajnokság nyitányán talált a hálóba, addig a 26 esztendős középpályás, Miklós vasárnap este az NB II 1. fordulójában az újonc Kecskemét otthonában szerzett gólt. 

A nyitóforduló mindig különleges, hát még akkor, ha az ember fia korábbi társulata ellen léphet pályára. Sajbán Mátéval éppen ez történt, ugyanis a Budaörs NB II-es alakulatában berobbanó csatár 2019 őszén hét bajnokin, mindannyiszor csereként pályára lépve futballozott a – manapság a másodosztályú Vasast irányító – Kuttor Attila által felkészített matyóföldieknél, mi több, tehetségére jellemző, hogy egy gólt (hazai környezetben, a Budapest Honvéd elleni 1–2 alkalmával) így is szerzett. A találattal július utolsó péntekjén, az NB I nyitányán, a Paks–Mezőkövesd bajnokin sem maradt adós, igaz, felhőtlenül így sem ünnepelhetett a kezdőként szóhoz jutó támadó, amiben persze a körülmények is közrejátszottak: az 54. percben, 0–2-nél, 14 méterről jobbal lőtt a nyáron az NB II-be zuhanó Diósgyőrtől szerződtetett Antal Botond kapujának bal alsó sarkába. A szépítés után az egalizálás is összejött a Bognár György gardírozta hazai együttesnek, ám a Tolna megyeiek pechjére végül a kövesdi brigád szerezte meg a győztes gólt (2–3). 

p9230078.JPG

Két nappal később, augusztus első vasárnapján a Márkus Tibor által felkészített, Sajbán Miklóst a kezdőcsapatában tudó Budaörsre az NB II 1. fordulójában az NB III, Közép-csoportjából feljutó, a klubhoz a nyáron az FC Dabastól visszatérő Szabó István trenírozta Kecskemét várt idegenben. A Széktói Stadionban lejátszott bajnokin alig tíz perc után már kétgólos hátrányban volt az újonc, sőt, a 33. percben még nagyobb bajba került a házigazda, ekkor ugyanis az összeszokatlannak tűnő hátsó alakzat tagjai csak nézték, amint Sajbán Miklós az elé kerülő labdát – a testvéréhez hasonlóan – jobbal, mintegy 15 méterről lőtte nagy erővel Varga Bence kapujának bal felső sarkába. Bár ekkor úgy tűnt, 0–3-nál vége lett a meccsnek, a KTE szimpatikus módon nem adta fel, és a nyáron a Budapest Honvédtól elhappolt Lukács Dániel duplájával a hajrára egy gólra jött fel a lila-fehér sereg, amelynek egyenlítenie azonban már nem sikerült (2–3). Így az a szokatlan helyzet állt elő, hogy mindkét Sajbán-fivér alakulata 2–3-ra végzett, ám a fentiek fényében aligha kétséges, melyikük örülhetett jobban az első játéknap után.

Következik a 2. forduló Az élvonalbeli Paks – vélhetően Sajbán Mátéval a kezdőjében – a bajnokság nyitányán némi meglepetésre Újpesten 2–1-es sikert arató Puskás Akadémia otthonában vizitál augusztus 8-án, vasárnap 20 órai kezdettel. A másodosztályú Budaörs az 1. fordulóban a – nyáron éppen a MÁV-tól érkező Tamás Lászlót mindvégig a hátsó alakzatában tudó – Szentlőrinc ellen hazai környezetben csak pontot mentő (1–1) Szolnokot fogadja ugyancsak augusztus 8-án, vasárnap 17 óra 30-kor. Utóbbi találkozóval kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy ez az összecsapás lesz a Pest megyei társulat első hivatalos fellépése az új Árok utcai szentélyben – már éppen ideje...

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr816646434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása