PONYVALEGÉNY

Dabas-Gyón: döntetlennel debütált az új edző Pesterzsébeten

Jól szervezett hátsó alakzatok: a korábbi hátvédek, Turi Zoltán és Makrai László által trenírozott társulatok 0–0-ra végeztek az NB III, Közép-csoport nyitányán

2021. augusztus 02. - Horváth M. Attila

p9280184.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngERZSÉBETI SMTK–DABAS-GYÓN 0–0 » A nyáron a keretben történő változásokat tekintve bravúrosnak nevezhető eredményt ért el a Kozármisleny hívó szavára igent mondó Aczél Zoltánt váltó, a Ceglédi Vasutastól érkező Makrai László irányította látogató. 

A kezdés előtt többen is izgulhattak. Furcsa meccs volt ez, annyiban feltétlenül, hogy a Turi Zoltán dirigálta házigazda ESMTK a nyáron két kapust is szerződtetett, márpedig a III. Kerületi TVE-t négy és fél szezon után elhagyó Jeszenszky Ádám és a BVSC-től két és fél év után távozó Gábor Péter közül csak egy védhet(ett). És ez még akkor is igaz, ha előbbi nem csupán Óbudán, hanem Pesterzsébeten is ragaszkodik az olaszországi légióskodása során megszokott kettes mezhez... 

Meg aztán nemcsak azért nem volt ez hétköznapi mérkőzés, mert vasárnap rendezték, hanem Száhl Péter és Lucz Viktor miatt sem. Előbbi rögvest a kezdőben találta magát, utóbbi a kispadon kezdett, csakhogy a két új fiú a nyáron éppen a Dabas-Gyóntól érkezett. Pechjükre Makrai László is a vendégsereg kispadjára, márpedig a korábbi szakvezető, Aczél Zoltán gondolkodását a futballról hiába ismerik, mindez az „új seprű” esetén mit sem ér. Hovatovább úgy tűnik, „jól seper”, és ezt nemcsak a végeredmény mondatja velünk, hanem az a tény is, hogy – a bántás legkisebb jele nélkül – a Ceglédi Vasutast nem sokan vitték volna feljebb (NB III, Keleti csoport, 10. helyezés, 50 pont) az előző évadban.

Hogy meddig juthat a jelenlegi szezonban a Dabas-Gyón, az jó kérdés, mindenesetre a keret nem tűnik túl mélynek, és ez még akkor is tény, ha a harmadosztály mezőnyének egyik, ha nem a legjobb képességű és tudású középső védője az Érdi VSE-től érkező Honti Attila személyében immár a Pest megyei gárdát erősíti. Makrai László jól ismeri a CVSE-től vele tartó Kovács Botondot vagy éppen Peres Csabát, akinek csapattársa is volt Cegléden, ám egyiküknek sem a gólszerzés az elsődleges feladata. Azért a többieknek kell igazán sokat tenni – sietni nem kell, lesz rá harminchét mérkőzésük.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5816646436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása