PONYVALEGÉNY

Üllői út, amely Délegyházára vezetett

Daruka Dominik a megyei másodosztályból a „megye-három” egyik élcsapatának szolgálatába szegődött

2021. augusztus 01. - Horváth M. Attila

darukadominik.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngDÉLEGYHÁZA » Igazi vándormadárnak számít a Pest megyei III. osztály, Nyugati csoportjában 53 ponttal az 5. helyen végző társaság új labdarúgója, lévén a közelmúltban Vecsésen, Törtelen, Örkényben, Újhartyánban és Üllőn is futballozott Daruka Dominik.

A lift most már elindulhatna felfelé. Daruka Dominik nyomta a „gombot” eddig is, ahogy csak a csövön kifért, de valahogy és valamiért az elmúlt időszak úgy alakult számára, hogy egyik fentebb citált alakulatban sem tudott huzamosabb ideig kiemelkedő produkcióval kirukkolni. Talán majd az előttünk álló időszakban, Délegyházán! Csakhogy látni kell: amíg a Vecsés anno (és jelenleg is) a „megye-egyben” vitézkedik – a Dunaharaszti elöl elhappolt bajnoki aranyérem miatt aligha szükséges magyarázkodni... –, addig a Délegyháza csupán a „megye-háromban”. Nem vitás, a sokra hivatott, 23 esztendős középpályásnak fel kell kötnie az alsóneműt, ha azt szeretné, hogy vezessen az út ne csupán hátra, hanem előre is. A társulattal kapcsolatos hír még, hogy a 22 éves Mboue László egy szezon után visszatért Dunavarsányba.

Gól a korábbi edző csapatának Daruka Dominik és a Dabas II. szakmai munkájáért felelős korábbi kiváló labdarúgó, Iszák Gábor 2019 őszén az ugyancsak megyei II. osztály, Déli csoportjába besorolt Örkény SE-nél dolgozott együtt. A sors furcsa fintoraként idén február végén a 14. fordulóból bepótolt Dabas II.–Üllő összecsapáson úgy találkozott egymással a két sportember, hogy nem azonos gárda sikereiért küzdöttek, mégis mindkettejük számára emlékezetes maradt az összecsapás, lévén Daruka Dominik állította be a végeredményt a 89. percben, csakhogy ennél több öröme nemigen lehetett, ugyanis a bajnokit 5–2-re a Dabas II. nyerte.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1916644672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása