PONYVALEGÉNY

Büntetőeljárás Botlik Gábor halála miatt: foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége a gyanú

Nyomoz a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, orvosi mulasztás történhetett

2024. február 08. - Horváth M. Attila

botlik_gabor_regi.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngÚJHARTYÁN | Csaknem másfél héttel Botlik Gábor halála után megdöbbentő információ birtokába jutott honlapunk: a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit, a hatóság gyanúja szerint orvosi mulasztás történhetett. 

A tettes ismeretlen. Így szól a hivatalos állásfoglalás, amelyet honlapunk részére február 8-án, csütörtök délelőtt 11 óra 27 perckor postázott elektronikus úton a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya, amely többek között így fogalmaz:  

Elektronikus úton a Dabasi Rendőrkapitánysághoz eljuttatott megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt - egyelőre ismeretlen tettes ellen - folytat nyomozást. Tekintettel arra, hogy a halál bekövetkezésével kapcsolatban orvosi mulasztás gyanúja merült fel, a haláleset körülményeinek tisztázása büntetőeljárás keretében indokolt.

Hogy az orvosi mulasztás a halál beállta előtt közvetlenül, vagy jóval korábban történt, arra nem tér ki a hivatalos állásfoglalás, csupán az a biztos, hogy a történetnek lesz folytatása. Csak Botlik Gábor élettörténete fejeződött be jóval idő előtt, ami viszont sajnos megfellebbezhetetlen. 

pmfrk_email.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr418321725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása