PONYVALEGÉNY

Honvéd-kötődésű korábbi NB II-es futballisták Újhartyánban

Madar Máté és Vasas Attila Nyáregyházáról kerül Surman István csapatához, amely szerda este a Pilis otthonában vív felkészülési mérkőzést

2021. július 20. - Horváth M. Attila

p3100145.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngÚJHARTYÁN » Stabilan futballozhatnának manapság is NB-s szinten, de a két Honvéd-kötődésű 31 esztendős futballista így is előre lép, ugyanis míg az előző évadban a Pest megyei III. osztály, Keleti csoportjának hetedik helyezettjének színeiben játszott a duó, a Nyáregyháza után a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjának kilencedikje következik.

Ex-soroksári csapattársak, ha találkoznak: a kapuban pazar produkcióra képes, a több mint másfél évvel ezelőtti súlyos sérülése után szerencsére teljesen felépülő Gerstenbrein Gábor és a hátsó alakzatban vagy a középpályán jó teljesítményre képes Vasas Attila a Haraszti útiak színeiben futballozott együtt, ám a múlt a jelenbe is átültethető. Igaz, nem a fővárosban, de Budapesttől nem messze, Újhartyánban ismét a Gere becenévre hallgató cerberus hozhatja játékba a Vasas vezetéknévvel a Honvéd utánpótlásából kitűnő labdarúgót.

A XIX. kerületi egyesület szeretete – ezzel talán nem árulunk el nagy titkot – az Újhartyán trénerétől, a korábbi NB I-es futballistától, Surman Istvántól sem áll távol, és ugyanez igaz Madar Mátéra, a másik új szerzeményre is. Bárhonnan is nézzük, a két új(hartyáni) fiú közül Madar vitte többre, már persze, ha abból indulunk ki, hogy a hórihorgas hátvéd hosszú ideig stabilan játszott az NB II-ben (Budapest Honvéd II.-Magyar Futball Akadémia, Szigetszentmiklós, BKV Előre), míg ugyanez Vasasnak „csak” az NB III-ban sikerült (Budapest Honvéd II.-Magyar Futball Akadémia, Soroksár, Veresegyház, Dabas-Gyón). Az is igaz ugyanakkor, hogy a másodosztály mindkettejüknek összejött.

honvedu19_csapat.JPG

Hír még a hartyáni egylet háza tájáról, hogy a kapusként és középső védőként is stabil teljesítményre képes – erre volt példa a Dabas II.-ben, ugyancsak a megyei második vonalban – Isztolyka Ádám a nagy terveket szövögető Kakucs színeiben folytatja karrierjét. 

A közeljövőben egyébként komoly megméretés vár az Újhartyánra, ugyanis július 21-én, szerdán 19 órakor a Miklósvári János által felkészített Pilisi LK otthonában lép pályára felkészülési mérkőzésen, márpedig a PLK a legutóbbi évadban a „megye-egy” tizenkettedik pozíciójában végzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8116633988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása