PONYVALEGÉNY

Nem létező erkélyjelenet

Nagykörúti séta meglepetéssel: nem a Harminckettesek terén, hanem a Népszínház utcában kínálják eladásra a gyorsétterem bejárata fölött lévő lakásokat

2021. március 04. - Horváth M. Attila

img_20210304_151856.jpgHömpölygő emberforgatag. Az élet pandémia idején persze nem annyira zakatol, sokkal inkább zaklatott errefelé. Érthető, ha a Nagykörút kellős közepén éjt nappallá téve létező nem eszeveszett viháncolásra rendezkedik be, nem koraesti sörösüveg-csörömpöléssel egybekötött hangos dajdajozásra vágyik Nótár Maryvel és a józsefvárosi asszonykórussal.

 2019 decemberének legvégén, a bejglimámoron innen még csak visszafogottan fogadtuk a koronavírussal kapcsolatos híreket, ám arra alighanem sokan felfigyeltek, hogy a Harminckettesek terénél, a Nagykörút sarkán két, jó előre a közelgő új évre néhányszor koccintó külföldi állampolgár a hajnali órákban az első emeleti erkélyről zuhant az aszfaltra, aminek következtében súlyos sérüléseket szenvedtek. A mintegy tízméteres zuhanást elősegítette, hogy a karzat korlátja nemes egyszerűséggel kiszakadt a helyéből. 

img_20210304_151017.jpg

Azóta több mint egy esztendő telt el, ám aki a Nagykörút azon részén andalog, érdekes megfigyelésre tehet szert. A Harminckettesek terén lévő gyorsétterem fölötti lakás kapcsán nem lepődne meg a járókelő, ha „eladó” táblát látna az ablakban, azon már inkább, hogy a két villamosmegállóval lejjebb található, a Népszínház utca sarkán nyitott „Meki” fölötti első és második emeleti ingatlantól is megszabadulna a tulajdonosa – aligha az erkély hiánya miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5916450528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása