PONYVALEGÉNY

Átalakulás előtt a Harminckettesek tere

Nyári éjek alkonya: ligetes pihenőterület, akadálymentes járdák létesülnek és új bútorok kerülnek kihelyezésre Józsefváros kapujában

2023. május 26. - Horváth M. Attila

img_20230515_172024_harminckettesek_tere_atalakulas.jpgJobb későn, mint soha: a június a változás hónapját hozza el az ódon, komor hangulatú Harminckettesek terére, ugyanis az elkövetkező hetekben a munka zaja tölti be a négyes-hatos villamos megállójától kőhajításnyira lévő területet. 

img_20220416_174338.jpg

Ki emlékszik már arra, hogy a kétezres évek végéig a gyors – vagy leginkább Ikarus 260-as buszról lévén szó, piros – 17-es járat végállomása a Kis Stáció utcában volt? A kilencvenes esztendők második felétől már csupán a reggeli csúcsforgalomban lehetett közlekedni a Pestszentlőrinc felé tartó tömeggel, amely átszelve a kavargó, kvartyogó várost, esőcseppnyi túlzással meg sem állt a Fedezék utcai végállomásig.

gy17_foto_bkvtablak_gportalhu.jpg

A hangulatos, hamisítatlanul VIII. kerületi utcácska távol esik a Józsefváros nagyvilági zajától – márpedig alapesetben ez még inkább így lesz néhány hét múlva, amikor birtokba vehetik az átszállójegyet váltók vagy a környéken bliccelők a megújult, teljességgel átalakult közterületet. Azt a helyet, amely talán szebb lesz, mint valaha. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4218132720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása