PONYVALEGÉNY

Kedvenceink akkor és most: Cherry együttes

Eltűntnek nyilvánítva (Ponyvalegény-sorozat, 2. rész)

2020. január 07. - Horváth M. Attila

cherry.jpgRendszeresen jelentkező sorozatunkban egykori kedvenceinket mutatjuk be, avagy a fénykorukhoz viszonyítva hol tartanak manapság. A mostani epizódban a kilencvenes évek egyik kedvelt zenekarát, a Cherry együttest helyezzük fókuszba.

Hosszú, forró nyári délután,
Ülök tétlenül, esz a fene egy lány után.
Ó, ó, a centi most már napról napra fogy,
Csak pár hét és otthon vagyok.
Ó, ó, helló, kis Tina, nemsokára újra látlak,
Nincs nagy hiba, ha jó vagyok még mindig nálad,
Féltőn, két karom szorosan átölel,
Érzem, a szíved a szívemhez közel.

Az első album első dalának első sorai. Meglehet, a Cherry együttes mindössze három esztendeig – 1992 és 1995 között – létezett, a négy ifjúból álló bandát sokan kedvelték, hiszen új színt festettek a honi zenepaletta egére.

 rexalex_foto_nagykrisztina.jpgA mindössze két lemezzel előrukkoló (Csók és Cherry; Miénk a buli) zenekar (Rex Alex, Kicsi, Perec, Pufi) legismertebb tagjának egyértelműen az énekes, Alex számít, aki az elmúlt években is folytatta karrierjét, immár a Maestroboogie színeiben. Bár a stílus némiképp finomodott – valószínűleg az elvágtató évek hatására –, de továbbra is kitart a rock and roll életérzés mellett. A 2000-es esztendők végén a magánélete miatt szerepelt rendszeresen a színes magazinokban és a bulvárlapokban, hiszen három és fél évig egy párt alkotott Balogh Edinával, akit a napi televíziós sorozatot kedvelő közönség leginkább a Barátok közt Kingájaként tud azonosítani.

Manapság már talán nehezebb dolga lenne a Fenyő Miklós által menedzselt Cherry együttesnek, és nem feltétlenül a kihalóban lévő műfaj miatt. Elvégre sok az eszkimó, kevés a fóka, azaz bár mai szemmel, a jelenlegi könnyűzenei életben is kuriózumként lehet tekinteni a zenekarra, ugyanakkor kérdés, a felvevő közeg miként fogadná a négyest. Az eredeti felállásban ráadásul semmiképp nem tudnának újjáalakulni és fellépni a fiúk, lévén 2012. november 27-én, életének negyvenharmadik évében elhunyt a Cherry dobosa, akit a szakma és a rajongótábor Pufi művésznéven ismert.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr815398218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása