PONYVALEGÉNY

Halálos rosszullét: elhunyt Gesztesi Károly

Elment „a” hang: szívinfarktus végzett a színművésszel

2020. január 04. - Horváth M. Attila

gesztesikaroly.jpg„Azért veszítettél, mert feladtad. Nem hittél a győzelemben.” Egy mondat a sok közül. Legendás filmekben hallhattuk a hangját a szombat délután az 57. életévében elhunyt Gesztesi Károlynak.

Volt valami misztikus benne. Azt is írhatnám, a legtöbbször jobb volt a szinkron, mint a nyolcvanas, kilencvenes években forgatott filmekben feltűnő színművészek produkciója. Meglehet, Sylvester Stallone legjobbja sem a kamionos, szkanderos alkotás, a Túl a csúcson, de Gesztesi Károly „megjelenése” egyértelműen jót tett a műnek. 

Lincoln Hawk szerepében Stallone igyekezett maradandót nyújtani, aki az egyik kulcspillanatban a magyar művész hangján így szól:    

Egyet ne felejts el: soha ne várj segítséget a világtól odakint. Mindig azt kell tenned, ami neked a legjobb, ez a legfontosabb.

Fájdalmas felismerés: Gesztesi Károly hasonlóként cselekedett, ahogy annak idején a szinkronstúdióban fogalmazott. Élte az életét, olykor nagykanállal falta a sors által kínált finomságokat. Az elmúlt hónapokban azonban életmódot váltott, aminek köszönhetően HÉV-vel és villamossal is közlekedett reggelente.

Sylvester Stallone a Túl a csúcsonban kamiont vezetett, Gesztesi Károly ezen az átkozott szombaton személyautóba ült. Amíg a film végén apa és fia végleg egymásra talál, előbbi visszaszerzi gyermeke szeretetét és együtt mennek tovább, addig a valóság ennél sokkal megrázóbb. Gesztesi Máté a Ferdinánd hídról már csak egyedül indulhatott útnak…

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8115393846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása