PONYVALEGÉNY

Mesélő cégtáblák: új név a régi ház falán

Az angyalföldi húsáruház üzemeltetőinek figyelmetlensége okán a korábbi társaság neve is feltűnik a bejárat fölött

2019. december 27. - Horváth M. Attila

img_20191208_170433.jpgA 105-ös járat egyik, a főváros XIII. kerületéhez tartozó buszmegállójától nem messze, viszonylag központi helyen található egy hentesüzlet, amelynek tulajdonosai nem jártak el kellő körültekintéssel.

hofi_husmentes_aru.jpgA nagy nevettető, Hofi Géza egyik legjobb albuma a világoskék borítójú Hús-mentesáru (lásd a kis képen). Mindez csak onnan ötölhet az ember fejébe, hogy bár az angyalföldi áruházról mindez bizonyosan nem mondható el, az ellenben feltűnést kelt, hogy a cégtábla csupán természetes fényben olvasható tisztán. 

Ha valaki ránéz a kivilágított táblára, láthatja, hogy az előző kft. neve – nyilván a költséghatékonyság miatt – csupán le lett ragasztva az újjal, ám a lelkes munkaerő figyelmét szinte biztosan elkerülte, hogy korai sötétedés esetén az erős „belső fénynek” köszönhetően a két cégnév úgyszólván nincs szimbiózisban egymással. 

Márpedig ha valaki tudni akarja a húsbolt üzemeltetőjének a nevét, meg kell erőltetnie magát – vagy azért, hogy kisilabizálja a betűtengerből a „megfejtést”, vagy azért, mert másnap, napfényben kell a helyszínre érkeznie. Igaz, ezen viszont az üzlet feltétlenül nyerhet, hiszen az odalátogatót nyitvatartási időben semmi sem akadályozhatja meg a vásárlásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2415368638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása