PONYVALEGÉNY

Budapest, Zombiland

Lent és fent: pörgés után filmszakadás – Óbudát is bevették a narkósok

2019. november 25. - Horváth M. Attila

kabitoszer_szin_rendorseg.jpgÖl, butít és nyomorba dönt. Mindez nem csupán a szerelemre, hanem a drogra is igaz. A fővárosban egyre több helyen vannak jelen a zombik.

Május eleje volt, esős, igazi nemszeretem nap. Az Árpád híd felé közlekedő 106-os busz éppen, hogy lefékezett a Raktár utcai megállónál, a tömegközlekedési eszköz visszafogott létszámú közönsége hirtelen a The Walking Dead című népszerű sorozat forgatási helyszínén érezhette magát. Talán az egyik paneltömb lépcsőházából vánszorgott el odáig, mindenesetre az ijesztő külsejűvé változó, valamit motyogó, a kezével hadonászó, enyhén napbarnított roncsegyednek nem sikerült feltuszkolnia magát a járatra, ugyanis szó szerint az orra előtt vágódott be a kék monstrum második ajtaja. 

Hogy véletlenek nincsenek, azt fél évvel később egy tömegközlekedő hölgy osztotta meg a „III. Kerület / Óbuda” elnevezésű csoportban a legnépszerűbb közösségi oldalon. A 27 esztendős hölgy a videós posztjában arról számolt be, hogy

„az elmúlt 1,5 hónapban egy egyre gyakoribb és aggasztóbb jelenséggel lehet találkozni az Óbuda, Bogdáni úti buszvégállomásnál és környékén. A 9-es busz hosszabbított útvonaláról elkezdtek megjelenni az Ecseri úti zombik a kerületben. A felvétel pénteken 16:24-kor készült, a kezdődő jelenlétük a nappali életben is egyre többször tapasztalható.” 

Ezen sorok írója találkozott már a jelenséggel a Blaha Lujza téren, de előfordultak tétován kóborló, útközben meg-megálló cucckaravánozók a Jászai Mari téren és a Puskás Ferenc Stadion – apropó, most mi is a tömegközlekedési csomópont neve? – környékén is. Akadtak, akik csak a bálig mentek, mások meg csak a herbálig jutottak… 

A korábbi lakhely szomszédságában, a Kőris utcai 99-es járat megállójánál lévő ház előtt rendszerint megjelent a 17-es szám vékonydongájú lakója, Béla, kezében átlátszó zacskóval, amiben hígító, netán agyzsibbasztó Technokol várta rendszeres tesztelésre a Geronazzo Máriára emlékeztető vastag szájjal megáldott, nem túl éles eszű gazdáját. Béla amúgy jámbor volt, mint János, a futballbolond üzletember, csakhogy nem csupán a szer, a múlt idő használata sem a véletlen műve...

A biofű azonban nem véletlenül olcsó, mint a legtöbb vacak, hiszen hosszabb távon a hatása kiszámíthatatlan, de az biztos, hogy keményen roncsolja az emberi szervezetet – elég csak a javarészt fekete lovagokra nézni. A halál nem az élet végével indul bódító útjára.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9515323336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása