PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: RÁDY BOGLÁRKA, a Kaposvár röplabdázója

A versenyszerű pingpong után maradt a háló körüli profizmus: „Korábban a lengyel-magyar barátságról még csak hallottam, de átélni fergeteges volt”

2022. július 04. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Rády Boglárka, a női röplabda Extraligában szereplő, a 2021/2022-es évadban a Vasas Óbuda elleni bajnoki döntőt ötmeccses maratonin elbukó, 2. helyezett Békéscsabai Röplabda SE korábbi utánpótlás-válogatott liberója, aki a 2022/2023-as szezon során a 4. pozícióban záró 1. MCM-Diamant Kaposvár játékosa lesz.

rady_boglarka_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Több évig pingpongoztam versenyszerűen, ahol egyénileg is sikeres tudtam lenni, de egy kis idővel később volt lehetőségem kipróbálni a röplabdát. Mára ez lett az életem. Mindig volt, ami motiváljon, a kezdetekben még a barátaim jelenléte, majd a profivá válás közeledtével egyre több motivációt éreztem, és tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, amíg csak lehetőségem van rá.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Az évek során sok élményt gyűjthettem, de ami talán kiemelkedik, az a korosztályos válogatottal való számos szereplésünk.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Sok játékost tudtam megismerni az évek során, nem tudnék kiemelni kimondottan egy embert, mert mindenki adott valami pluszt az életembe.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Szerencsésnek érzem magam, a korosztályos válogatottból az évek során olyan barátságokra tettem szert, ami még a mai napig megmaradt.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Rengeteg izgalmas és felejthetetlen meccs van a hátunk mögött, de én most egy másik szempontból, a szurkolók oldaláról szeretném megközelíteni ezt a kérdést. A korábbi, békéscsabai csapatommal, a BRSE-vel egy CEV Kupa mérkőzésre, Lengyelországba, Lódzba utaztunk. Korábban a lengyel-magyar barátságról még csak hallottam, de átélni fergeteges volt. Lenyűgöző volt látni azt, amit ők nyújtanak a csapatuknak és nekünk egyaránt! Többek között, amit kiemelnék, az a több száz ember, aki tartotta a lengyel és magyar zászlót, közben ezt énekléssel párosítva hidegrázós élmény volt.

rady_boglarka_akcio.jpg

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Nekünk a következő szezon októberben kezdődik. Hat év után egy új csapatba igazolok, Kaposvárra, ahol szeretnék történelmi sikereket elérni az egyesülettel illetve tapasztalatot gyűjteni egy új közösségben. Már nagyon várom!

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Szeretnék a felnőtt válogatott meghatározó játékosa lenni.

Amelyik sportot még kedvelem: Rengeteg olyan sport van, amit figyelemmel követek és érdekel. Viszont ha van lehetőségem, szívesen pingpongozok vagy kajakozok.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Eredetileg balkezes vagyok, de jobb kézzel tanultam meg ütni. Bár liberóként erre kevésbé van szükségünk, de ezt kevesen tudják. 

rady_boglarka_brsehu.jpgRády Boglárka: nem ismétlődhet a múlt  Idén még boldog volt, jövőre már nem örvendezne, ha megismétlődne a múlt. A női Extraliga küzdelemsorozatát nyomon követők alighanem tudják, hogy Rády Boglárka immár csak volt és jelenlegi alakulata, avagy a BRSE és a Kaposvár egymás ellen vívta az elődöntőt. Nos, a két hölgytársulat a lehető legrövidebbre zárta a párharcot, ugyanis április 12-én hazai környezetben 3:1-re nyertek a viharsarkiak, április 15-én a somogyiak otthonában, míg április 19-én újfent a megszokott közegben aratott 3:0-s diadalt a BRSE, amely könnyedén, 3–0-val került a Vasas Óbuda elleni fináléba, ám az már egy másik történet. Ami viszont még a Békéscsaba és a Kaposvár sztorijához tartozik: a szintén ex-csabai, ám az elmúlt három évadot a Diamantnál töltő Szpin Renáta idén nyáron visszavonult, így a somogyi klubnak mindenképpen szerződtetnie kellett valakit a liberó posztjára, márpedig októbertől a Sportágválasztó jelenlegi alanya Hegyi Biankával osztozhat a játékperceken.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1417875053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása