PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: TUSKA BRIGITTA, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület szélső ütője

„Motiváltak vagyunk, hogy kisegítsük egymást ebből a nehéz helyzetből, és olyan játékkal tudjuk folytatni a szezont, ami az együtteshez hű”

2022. december 19. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Tuska Brigitta, a női röplabda Extraligában szereplő Swietelsky-Békéscsaba utánpótlás-válogatott szélső ütője.

brse_cimer.pngAzért választottam ezt a sportágat, mert kisebb koromban nagyon hiperaktív voltam és valamit mindig sportoltam emiatt: fociztam, táncoltam, lovagoltam, de soha nem éreztem azt, hogy nekem ott tényleg helyem van. Aztán az osztálytársaim elkezdtek röplabdázni és én nem jártam akkor még edzésre, de mindig szívesen labdáztam velük az udvaron. Ezután többen is mondták, hogy kezdjek el edzésre járni, mert ők is nagyon élvezik. Nekem nem is volt más gondolatom, csak az, hogy ezt is kipróbáljam. És itt tartunk. A gondolat hat éve fogalmazódott meg bennem és egy percig sem bántam meg. - TUSKA BRIGITTA  a múltról és a jelenről -

tuska_brigitta.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Igazából ezen napokig tudnék gondolkozni, hogy mégis mibe tudtam ennyire beleszeretni, de erre nem tudok válaszolni. Egyszerűen belenőtt az életembe, megszerettem azt a közösséget, azt a helyet és mindent, ahol nevelkedek a klubon belül, és már nem tudom nem szeretni.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Erre a kérdésre nem is jutott más élmény az eszembe, csak egyértelműen a tavalyi szezon, amikor az U17-es csapatommal az egész évad során veretlenek tudtunk maradni és a bajnoki döntőt olyan játékkal tudtuk megnyerni, hogy arra mindenki büszke volt. Ez egy hatalmas élmény, ha visszagondolok az érzésre, libabőrös leszek, elmondhatatlanul büszke vagyok egyrészt a bajnoki cím miatt és amiatt is, hogy vezére tudtam lenni a társulatomnak és olyan játékot produkáltam, amilyet egész életemben talán még soha.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Nekem világéletemben kettő nagy kedvencem volt, mindkettőjükről úgy szereztem tudomást, hogy játszottak Békéscsabán. Szerintem Szakmáry Grétát egyik olyan embernek sem kell bemutatni, aki már belekóstolt valamilyen formában a röplabdába, ha szurkolóként, ha sportolóként, bárhogy – az egyik legnagyobb magyar játékos. A másik kedvencem pedig Lucija Mlinar, ő egy horvát röplabdázó, de elképesztő tudással rendelkezik, amire nagyon felnézek.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Kifejezetten ilyen nincsen az esetemben, persze az U20-as csapattársaimmal a legjobb a kapcsolatom, de a felnőtt játékoskeretből is volt szerencsém pár lányt megismerni és ezáltal tanulni tőlük, de kifejezetten egyet nem tudok kiemelni.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Az egyik legemlékezetesebb élmény ebből a szezonból most volt két héttel ezelőtt, amikor Újpestre utaztunk és az UTE csapatával 3:2-es meccset játszottunk – igaz, kikaptunk, de szerintem olyan játékot tudtunk mutatni, ami adott egy lendületet az együttesnek és bebizonyítottuk ott magunknak, hogy képesek vagyunk magas színvonalon teljesíteni.

brse_tuska_brigitta.jpgCélkitűzés a jelenlegi évadra: Ez az év nem úgy sikerült eddig, ahogy mi azt terveztük, így szerintem a csapatom nevében is elmondhatom, hogy mélyponton vagyunk, de mi ezt abszolút nem hátrányként kezeljük. Motiváltak vagyunk, hogy kisegítsük egymást ebből a nehéz helyzetből, és olyan játékkal tudjuk folytatni a szezont, ami az együtteshez hű, ugyanis elmondhatom a gárdánkról, hogy több válogatott játékost is magába foglal, ami ilyenkor nagy lélektani hatást jelent.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: A lehető legtöbbet fejlődni, azon szerencsére nem kell aggódnom, hogy rossz helyen vagyok, mert szerintem Magyarország legjobb röplabda utánpótlás-nevelő helyén élek. A tanulmányaimat miután elvégeztem itt Békéscsabán, még ugyan pontos tervet nem tudok, de már többször átfutott a gondolataimon, hogy szeretnék egy amerikai ösztöndíjprogramban részt venni és ezáltal kipróbálni magam máshol.

Amelyik sportot még kedvelem: Szeretem még a focit, mivel teljesen más elven működik, mint a röplabda, így érdekel, hogy azt milyen taktikával, módon vagy céllal játsszák.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Talán azt, hogy nagyon babonás vagyok. Hiszek a spirituális dolgokban és az ilyesfajta témákat mindig nagy figyelemmel követem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4318007166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása