PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: PINTÉR ANDREA, a Békéscsabai RSE röplabdázója

„A legnagyobb élményem mindig is az marad, amikor a családom kilátogatott egy-egy meccsre, mert ritkán tudtak eljönni és megnézni élőben”

2022. július 05. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Pintér Andrea, aki a női röplabda Extraligában szereplő, a 2021/2022-es szezonban a rájátszás során az 5. helyen végző Fatum-Nyíregyháza válogatott centere volt, ám a nyáron az ezüstérmesként záró Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE játékosa lett.

pinter_andrea_5_1.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Megtanított sok mindenre életem során, amióta játszom. Elsősorban kitartásra és küzdelemre, hogy a nehéz időkben sem szabad feladni. Alázatra, hogy még többet tudjak tanulni. Sok lemondással is jár, még ha barátokat veszítettem el vagy nem éltem úgy társasági életet, nem szórakoztam, mert inkább edzésekre jártam és sokan nem értették ezt meg. Csapatsportként számíthatunk egymásra a társakkal mind a pályán és azon kívül, olyan, mint egy nagy körforgás. Támogatjuk egymást a jó szériákban és a rosszakban egyaránt és a szívünk egy célért dobog.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Sok van… Tizenöt év után sikerült Magyar Kupa- és magyar bajnoki aranyérmeket nyerni a Fatum-Nyíregyháza csapatával, ezzel teljesült egy nagy álmom. Ám a legnagyobb élményem mindig is az marad, amikor a családom kilátogatott egy-egy meccsre, mert ritkán tudtak eljönni és megnézni élőben, többnyire tévén keresztül követték, ha volt közvetítés.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Mindig jó, ha az embernek van példaképe vagy olyan személy, akitől sokat tud tanulni. Bajáriné Pesti Anikót 2009-ben ismertem meg, amikor a Gödöllői RC csapatkapitánya volt. Nagy szívvel fogadott és sokat segített a pályán, ha rontottam, biztatott, a következő majd sikérül és csináljam tovább. Feladóposzton Dragana Brkovic, aki tényleg bármilyen szituációból, akár ülve vagy fekve a pályán, adta a labdákat és sosem felejtem el, mindig csak annyit mondott: „indulj, bármi van”. Örülök, hogy Nyíregyházán megismerhettem Erdősné Balogh Erikát, Pampuch Csabát, Veres Pétert, de eddigi edzőimnek is sokat köszönhetek, mert nélkülük nem jutottam volna ide, ahol most tartok. Gregor Helga, Litkei Gábor, Deme Gábor, Bajnainé Agócs Gabriella, Csirke Dávid (erőnléti), Makai Péter, Hering Antal (erőnléti), Branislav Franics, Hollósy László, Németh Szabolcs, Vincent Lacombe, Darabos Balázs (erőnléti), Tarnóczy Zalán (erőnléti), Kőhalmi Orsolya (erőnléti), Sasa Nedeljkovic Jan De Brandt.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Lékó Lillával a mai napig tartjuk a kapcsolatot, nagyon sok közös élmény fűz hozzá és átéltünk sok mindent közösen Jászberényben. Ő már sajnos abbahagyta, de úgy gondolom, bármikor fordulhatok hozzá bármivel kapcsolatban.

pinter_andrea_4.jpg

pinter_andrea.jpgSzezonbeli emlékezetes esemény: A BL-meccsek.

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Szeretnék még többet fejlődni új csapatomban, a BRSE-ben és további érmekkel gazdagodni.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Szeretném kimaxolni a sportot teljesítmény és eredmények terén is, de természetesen eljön az az idő is, amikor a magánélet fog előtérbe kerülni.

Amelyik sportot még kedvelem: A röpi előtt nagyon sok atlétikai versenyre jártam a sulival, futóversenyekre, ahol inkább a hosszú távút szerettem és ez a mai napig így van.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Szeretek sütni és főzni, új dolgokat elkészíteni, de emellett imádok enni is. (nevet)

pinter_andrea_2.jpgEdzésben A magyar női röplabda-válogatottnál számításba vett játékosok nem sokáig pihenhetnek, ugyanis hamarosan munkába állnak a keret tagjai, hogy kellőképp felkészüljenek az Európa-bajnoki selejtezőkre. Nem meglepő, hogy legjobbjaink német szövetségi kapitánya, Andreas Vollmer a bajnoki címet szerző Vasas Óbudából hat hölgynek postázott meghívót, mint ahogy ugyanennyi a kiválasztott centerek száma is. Márpedig a féltucat poszt-specifikus kiválóság között ott lesz Pintér Andrea is, aki új egyesületében szintén fontos nemzetközi megméretésekre készülhet, ugyanis a Bajnokok Ligájában a Tenerife La Laguna–Bimal Jedinstvo Brcko összecsapás vesztesével találkozik december közepén úgy, hogy egy héttel később kiemeltként a csabaiak vívják otthon a visszavágót.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7317875719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása