PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: UDVARI TAMARA, a Békéscsabai Előre NKSE kézilabdázója

„Az anyukám kézilabdaedzőként dolgozik, így elég hamar megismerkedtem ezzel a sporttal, de az elején nem annyira fogott meg, viszont, amikor kipróbáltam, azonnal a rabjává váltam és onnantól kezdve nem lehetett megállítani”

2024. január 06. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Udvari Tamara, a női kézilabda NB II-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE U21 és az I. osztályú U19-es bajnokságban szereplő lila-fehér gárda játékosa.

udvari_tamara_akcio_jobbos.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Az anyukám kézilabdaedzőként dolgozik, így elég hamar megismerkedtem ezzel a sporttal, de az elején nem annyira fogott meg, viszont, amikor kipróbáltam, azonnal a rabjává váltam és onnantól kezdve nem lehetett megállítani. Az anyukám volt az első edzőm, aki megmutatta nekem a sportág csínját-bínját. Istenigazából nincs egy konkrét dolog, ami megfogott benne. Amikor kicsi voltam, élveztem, hogy játszok, élveztem, hogy a barátaimmal vagyok és gólokat lőhetek. Mostanság pedig már szeretem átlátni a játékot, gondolkodni és megtalálni a legjobb megoldást.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Rengeteg fantasztikus élményem van, nem tudnék egyet kiemelni, de talán a több, mint egy éves sérülésem utáni pályára lépésem és az első gólom az, amit soha nem fogok elfelejteni.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: 13-as a mezszámom, amit tíz évvel ezelőtt Görbicz Anita miatt választottam, mindig is ő volt a kedvenc játékosom, elképesztő az, amit ő tud erről a játékról, de ma már van még egy ember, aki miatt kitartok a mezszámom mellett. Összességében nagyon sok kézilabdázó játékát kedvelem és felnézek rájuk, ilyen például Lékai Máté, Stine Bredal Oftedal, Anna Vlahirjeva vagy Isabel Gulden.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: A csapatom tagjaival.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: Több van, egyet nem tudnék kiemelni. Mindenképpen azok a győztes meccsek, amikor nehéz helyzetből tudtunk együtt talpra állni és nyerni.

udvari_tamara_akcio.jpg

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Csapatszinten mindkét bajnokságban minél előkelőbb helyezés elérése, illetve személy szerint pedig visszaszerezni a sérülésem előtti formámat.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Elsősorban megtalálni önmagam, hogy valójában mit is szeretnék, illetve minél többet fejlődni mind a sportban, mind pedig az élet többi területén.

• Amelyik sportot még kedvelem: Nagyon szeretem a focit meg az atlétikát is, azon belül pedig főleg a dobószámokat, a sportágamból adódóan.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Bár mostanság egyre többen tudják, de nagyon sokáig nem beszéltem róla senkinek, hogy mániákusan szeretem a színházat, nagyon fontos számomra és nagyon sokat is járok. Imádom a magyar filmeket, sorozatokat és a magyar zenéket!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr818296331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása