PONYVALEGÉNY

SPORTKARÁCSONY. Aki beavat a legszentebb ünnep rejtelmeibe: VÁRADI-BÓTA KINGA, olimpiai ezüstérmes, 11-szeres világbajnok, 7-szeres Európa-bajnok kajakozó

A hét évvel ezelőtti volt a legemlékezetesebb karácsonya Magyarország egyik kajakkirálynőjének, amikor a férje megkérte a kezét

2023. december 17. - Horváth M. Attila

sportkaracsony_kopf.jpgAhogy a különböző sportágak kiválóságai, úgy az idei esztendő is heroikus hajrába kezdett. A 2021 óta és mindig csak decemberben jelentkező rovatunkban nagyszerű sportemberek fogalmazzák meg gondolataikat a karácsonnyal és az új évvel kapcsolatban. Akivel ezúttal ünnepi hangulatba kerülünk: Váradi-Bóta Kinga, korábbi olimpiai ezüstérmes (2004, Athén, K4 500 méter), 2001 és 2005 között 11-szeres világbajnok, 1999 és 2004 között 7-szeres Európa-bajnok kajakozó, az FTC, a Bp. Honvéd, az UTE, a Tiszaújváros és a BSE-ESMA egykori kiválósága.

bota_kinga.jpgmini_karacsonyfa.jpgAmit nekem jelentenek december utolsó napjai – három szóban: Szeretet, család, bensőség.

mini_disz.pngAz ünnepi asztalról nem hiányozhat: Klasszikus modell, ahogy Édesanyám is tette – halászlé, hal, töltött káposzta, bejgli, zserbó.

mini_karacsonyfa.jpgHa szaloncukor, akkor... Zselés és mostanában a konyakmeggyes, bár az a Férjem kedvence.

mini_disz.pngAmi nélkül számomra nem létezik karácsony: Karácsonyfa. (mosolyog)

kovacs_katalin_szabo_szilvia_viski_erzsebet_bota_kinga_foto_afp.jpg

mini_karacsonyfa.jpgAmikor és ahogy kiderült, hogy az ajándékokat nem a Jézuska hozza: A bátyám mondta el, de nem okozott nagy törést bennem, egy ideig sokkal izgalmasabbnak tartottam megtalálni az eldugott ajándékokat.

botakinga.jpgmini_disz.pngEmlékezetes ünnepi sportélményem: A mi sportágunkban ilyenkor alapozó időszak van, így a legnagyobb sportélményem, hogy a karácsonyi foci alkalmával tudtam egyáltalán kapura rúgni. (mosolyog)

mini_karacsonyfa.jpgÉletem legszebb karácsonya: Amikor hét éve a Férjem megkérte a kezem.

mini_disz.pngMegfogadom 2024-re, hogy: Nem szoktam fogadalmakat tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5418283213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása