PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: SZABÓ-FELTÓTHY ESZTER, a Vasas SC úszója

Továbbra is éhes a sikerre a 200 méter hát országos bajnoka: „Eddig még csak egy emberrel találkoztam, aki nálam gyorsabban evett”

2023. december 14. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Szabó-Feltóthy Eszter, a Vasas SC hátúszója, a női 200 méteres versenyszám regnáló országos bajnoka.

szabo_feltothy_eszter_portre.png• Amiért beleszerettem a sportágamba: Időről időre mindig változott az, hogy mi köt ide a leginkább. Jelenleg a legjobban az edzéstervezés érdekel, a matematikai, tudományos háttér, hogy mikor, miért, mely energiarendszerben mozgok. A legelején pedig, négyévesen, az akkori uszodám, az első edzőm, illetve a testvéreim voltak, akik miatt szerettem úszni járni.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: A budapesti 2019-es ifjúsági világbajnokság, illetve a 2023-as fukuokai felnőtt világbajnokság, az első felnőtt nagymedencés vb-m.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Az edzőmet, dr. Egressy Jánost.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Alapvetően mindenkivel jól kijövök, nyilván a csapattársaim és az edzőm azok, akikkel a legtöbbet együtt vagyok, és szerencsére senkivel szemben nincs mély ellenérzésem.

szabo_feltothy_eszter_2017_eyof_foto_vasas_attila.jpg• Szezonbeli emlékezetes esemény: Az áprilisi felnőtt országos bajnokság, itt végre hosszú évek után sikerült egy nagyobb gátat áttörnöm 200 méter háton. (2023. április 22-én, Kaposváron a Vasas kiválósága az addigi legjobb, 2:09.62-es eredményét megjavítva, 2:08.85-cal ért célba, amivel az olimpiai szintet, a 2:10.39-es időt túlszárnyalta – a szerző)

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Kijutás az olimpiára, Párizsban pedig kihozni magamból azt, amit lehet.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Szeretnék egészséges lélekkel távozni majd a civil életbe. Nem szeretnék görcsösen versengeni és elérhetetlen célokat hajszolni, viszont szeretném, ha az úszáshoz, mint mozgásformához fűződő szeretetem megmaradna.

szabo_feltothy_eszter.jpg

• Amelyik sportot még kedvelem: Balett, atlétika, jégtánc.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Eddig még csak egy emberrel találkoztam, aki nálam gyorsabban evett.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8718280749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása