PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: OLASZ ANNA, a Szegedi Úszó Egylet hosszútávúszója

A mindig mosolygós olimpikonunkat a süteménykészítés kapcsolja ki igazán, ám elárult magáról még egy titkot: „Jóval hamarabb tudtam síelni, mint úszni”

2022. szeptember 09. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Olasz Anna, a Szegedi Úszó Egylet többek között 2022-ben világbajnoki ezüstérmet szerző hosszútávúszója – csapatban, hat kilométeren –, aki 10 km-en a 6. pozícióban végzett, míg 2021-ben, Tokióban utóbbi távon olimpiai 4. helyezést ért el.

olasz_anna_2022_foto_origo.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Ez egy folyamat volt inkább, minthogy egy pillanat lett volna. Ami rendkívül nagy pozitívuma a sportágamnak, hogy olyan helyekre juthatok el – edzőtáborokba és versenyekre –, ahová álmomban sem gondoltam volna, hogy lesz lehetőségem ellátogatni.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: A legtöbb olimpikonhoz hasonlóan az olimpiát mondanám. Minden szempontból egy életre szóló élmény volt. Habár gyönyörű halaknak és egyéb vízi élőlényeknek alattunk úszni a Seychelle-szigeteken vagy Mexikóban sem volt utolsó.

olasz_anna_2022_vizes.jpg• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Ana Marcela Cunha, aki már mindent megnyert és mégis minden versenyhez úgy áll oda, mintha élete legfontosabbja lenne.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: A magyar csapat szerencsére rendkívül összetartó, de persze Rasovszky Kristóffal töltjük a legtöbb időt együtt és a legrégebb óta.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: Világbajnoki ezüstérem a mix váltónkkal hazai közönség előtt. Még mindig kiráz a hideg, ha erre gondolok!

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: A következő szezonban megkezdődik a kvalifikációs periódus Párizsra, természetesen ez lebeg a szemem előtt.

olasz_anna_tokio.jpg• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Kijutni a harmadik olimpiámra is, és ott minél jobb eredményt elérni.

• Amelyik sportot még kedvelem: A síelést. Kétéves korom óta síelek, ez az én igazi szerelmem.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Minden nap 4:50-kor kelek fel. (nevet) A viccet félretéve: az egyik a síelés, tényleg jóval hamarabb tudtam síelni, mint úszni. Mindig is szerettem volna versenyszerűen űzni ezt a sportágat, de Magyarország domborzata ezt nem tette lehetővé. Apukám egyébként síoktató, innen indult az egész. Emellett hobbim a sütés, imádok süteményeket készíteni, ez az, ami igazán kikapcsol.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3617927365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása