PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: MAJOROS BENCE, a francia C'Chartres TT magyar válogatott asztaliteniszezője

Olimpikonunk szerint nem a végcél, az út a fontos: „Továbbra is az a fő irány, hogy elsősorban fejlődjek, mint ember és hogy kihozzam magamból a legtöbbet, mint asztaliteniszező”

2023. június 19. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: az olimpikon Majoros Bence, a Nyírbátori ASE, a német TTC 1946 Weinheim, a Borussia Dortmund és a TSV Bad Königshofen korábbi, a francia C'Chartres TT jelenlegi magyar válogatott asztaliteniszezője, aki a közelmúltban szűkebb pátriájában, az idei megyenapon a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Önkormányzat által Kovács József-díjban részesült.

majoros_bence_valogatott.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Önmagában az asztalitenisz, mint sport nagyon tetszett és szerettem csinálni a kezdetektől fogva, viszont ami talán nagyobb hatással volt rám és motivált, hogy újra és újra lemenjek a klubba az edzésekre, az a közösség volt, mert nagyon szerettem abban a társaságban lenni.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Egyértelműen a tokiói olimpia. Azt gondolom, hogy minden sportoló legnagyobb álma, hogy az olimpián képviselje a hazáját és nekem ez megadatott. Csodálatos élmény volt annyi világhírű sportolóval egy faluban tartózkodni és ezzel együtt a világ legnagyobb sporteseményén megmérettetni magamat. (Majoros Bence a 2021-re halasztott ötkarikás játékokon a magyar asztaliteniszezők közül egyéniben utolsóként búcsúzott, hiszen bár az 1. fordulóban a szintén olimpiai újoncként asztalhoz álló algériai Larbi Bouriahot 4–0-ra legyőzte, a 2. körben a 22. helyen kiemelt dán riválisa nagy falatnak bizonyult, így a legjobb 32 közé 4–1-gyel Jonathan Groth jutott – a szerző)

majoros_bence_tokio.jpg

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Dimitrij Ovtcharov német asztaliteniszező. Az ő karaktere lenyűgöző számomra. Amilyen módon képes újra és újra tanúbizonyságot tenni a mentális erejéről és küzdeni akarásáról, az mindenképpen példaértékű.

majoros_bence_klub.jpg• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: A válogatott társaim. Gyerekkorunk óta járunk közösen versenyekre, együtt nőttem fel velük, rengeteg dolgon mentünk keresztül, így nagyon szoros kötelék alakult ki közöttünk, és tudom, bármiben számíthatok rájuk és ők is rám.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: A 2022-es év végén két egymást követő héten sikerült újra egyéni magyar bajnoknak lennem, illetve én lettem karrierem során először a Top 16 győztese.

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Alapvetően nem az eredménybeli célokra szoktam fókuszálni, hanem sokkal inkább az ahhoz vezető útra, ettől fogva, amin most dolgozom, az a mindennapi hatékony munkához szükséges érzelmi és mentális stabilitás elsajátítása. Ennek célja, hogy a lehető legkisebb kilengésekkel tudjak előre haladni a fejlődés útján.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Ha konkrét célt kellene mondanom, akkor az, hogy stabilan a top 50-ben tudjak lenni a világranglistán, de ahogyan az előző kérdésnél is kifejtettem, az út a fontos és nem a végcél. Így továbbra is az a fő irány, hogy elsősorban fejlődjek, mint ember és hogy kihozzam magamból a legtöbbet, mint asztaliteniszező, de aztán hogy ez számokban kifejezve mit jelent majd, az idő eldönti.

• Amelyik sportot még kedvelem: Kifejezetten szeretem a kosárlabdát, azon belül is nagyon közel áll hozzám Michael Jordan szellemisége és az, amit ő képviselt.

majoros_bence_akcio.jpg

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Ha van időm és energiám, nagy örömmel ülök le rajzolni akár több órán keresztül megállás nélkül, bár az utóbbi években ez kevés alkalommal fordult elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2018149730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása